Nincs ilyen widget!

Bécsben járt a brigád egy része

 Érdekes nap volt a tegnapi, ugyanis tudtunkon kívül egy mini dekooderes bulit sikerült összerántanunk. Az Európa Design jóvoltából részt vehettünk egy design túrán, amelynek úticélja a német Wilkhahn cég bécsi bemutatóterme és a városban lévő pár referencia megtekintése volt. Az első döbbenet akkor ért minket, amikor reggel hétkor álmos szemekkel csodálkoztunk egymásra, ugyanis a tíz dekooderes tagból négyen jelen voltunk a gyülekezőnél: Aletta, Ben, Tibi és én.

Ha még emlékeztek, másodikok lettünk Alettával a Lánchíd-On pályázaton, ahol a Wilkhahn cég On székéhez illő és méltó installációt kellett tervezni a budapesti Lánchíd hotel konferencia termébe. A pályázat első 5 helyezettjének nyereménye volt ez a kis szakmai kirándulás.

Egy gyors reggeli kávé, néhány falat és Feuertag Ottó köszöntője után beültünk a kisbuszba és elindult a brigád Bécs felé. Persze rajtunk kívül még jöttek mások is, úgyhogy összesen tizenhárman vágtunk neki az utazásnak, amely bő három órán keresztül tartott (csak oda!). Ezalatt aludtunk, megbeszéltük a világ dolgait, aztán megint aludtunk és végül megérkeztünk.

A Wilkhahn cég bemutatóterme egy felújított gyárépületben található Bécs belvárosában, annak is a második emeletén. Két szimpatikus fiatalember fogadott minket, újabb kávét döntöttünk magunkba, majd elkezdődött az ismerkedés a termékekkel.

Dekooder küldöttség:

A bútorok strapabíróságát bizonyítandó ilyen produkciókat láthattunk:

A Wilkhahn cég kizárólag irodabútorok gyártására szakosodott, ezen belül is elsősorban a székekre helyezik a hangsúlyt. Évszázados múlttal és tapasztalattal rendelkeznek, a design és az ergonómia legújabb útjain járva tudásukat az alkalmazott technológiák szolgálatába állítják. Többek között ennek köszönhetően születhetett meg az ON szék is, amely szabad mozgást biztosít a benne ülőnek, miközben megfelelően tartja a hátat és a derekat. A "proaktív ülés" koncepció szerint az egészséges ülés titka, hogy a testet mozgásra ösztönözze úgy, hogy az ne fáradjon el. A szék forgópontjai teszik lehetővé a természetes, szabad mozgást, amely a test forgópontjainak, tehát a csípőnek és a térdnek a leképezése. A két különállóan mozgó kar egy-egy forgó ponton keresztül kapcsolódik a szék háttámlájához, így az rugalmasan követi a test oldal irányú mozgását. Mozgás közben a test súlypontja nem mozdul ki az egyensúlyi helyzetből, megkímélve a testet a nem kívánatos erőfeszítésektől.

A legújabb fejlesztésű szék, amelynek elkészítéséhez az autóiparból vették át a technológiát:

A bemutató után egy magyar származású séf, Julia Kutas ebédjét fogyasztottuk el a helyszínen, az ízvilág nem volt kifejezetten magyaros, de nagyon finom volt, megettük. Elkönyveltük tehát fúziós konyhának.

Ebéd után visszaültünk a buszba és elmentünk a Rivergate irodaházba, ahol nem meglepő módon szintén Wilkhahn bútorok vannak, itt készültek ezek a képek:

A Dekooder fiúk érdeklődve néznek. :)

Ezután egy irodába vittek el minket a legbelebb-belvárosba, és azt kell mondanom, ez volt a nap csúcspontja nekünk. Noha érdekes volt a bútorokat kipróbálni és közelebbről megismerni, mégis jobban rá tudunk pörögni egy komplett enteriőrre, mint egy asztal nyitásának és csukásának mechanikájára. Nézzétek ezt el nekünk! :) A régi bérházban lévő iroda eredeti stukkóit megtartották, válaszfalakként fekete füstüveget használtak, a padlóra egyedileg tervezett szőnyeg került, a falakon kortárs festmények, és a bútorok... naná, ezért jöttünk. Szóval nagyon rendben volt ez a hely.

Ezután következett a séta a belvárosban és egy gyors fagyizás, majd indulás haza. A visszafelé úton bár nagyon fáradtak voltunk, mégis megpróbáltuk megváltani a világot. Nem sikerült, de legalább beszélgettünk egy jót és többek között azt feszegettük, hogyan tudja túlélni a válságot a belsőépítész és lakberendező szakma? Mit tehetünk, hogy a felszínen maradjunk?

süti beállítások módosítása