Nincs ilyen widget!

Moderálási elveink

A Dekooder szerkesztősége a cikkekhez küldött hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. Csak azokat a hozzászólásokat publikáljuk, amelyeket erre érdemesnek tartunk. Célunk az, hogy a Dekooder oldalain folyó vita mindig a témához kötődő, érdemi, és az abban részt nem vevők számára is érdekes legyen.

Technikailag ez azt jelenti, hogy egy-egy elküldött hozzászólás csak akkor jelenik meg a honlapon, ha azt a Dekooder valamelyik szerkesztője elolvasta és jóváhagyta. A beküldött hozzászólásokat nem szerkesztjük, nem írjuk át, vagyis azok vagy megjelennek a felhasználó által megírt módon, vagy egyáltalán nem jelennek meg. Igyekszünk mindig nagyon gyorsak lenni, de azért azt nem ígérjük meg, hogy a hajnal negyed négykor eleresztett hozzászólások egy percen belül ki is kerülnek.

Milyen hozzászólásokat várunk? Olyanokat, amelyek a témához tartoznak (szép külföldi szóval: ontopic jellegűek), amelyek érvekkel alátámasztott véleményt fogalmaznak meg, információt közölnek, tévedést javítanak ki és így tovább.

Milyen hozzászólásokat nem várunk? Elsősorban a többi hozzászólót gyalázókat, aztán olyanokat, amelyek mindenről szólnak, csak a témáról nem. Úgyszintén nem kérjük az "alkotni nehéz, fikázni könnyű", a "csinálj jobbat, és utána fikázz", valamint a "csak a magyar emberre jellemző, hogy mindenben a negatívumot keresi" típusú hozzászólásokat sem, egyrészt mert ostobaságnak tartjuk, másrészt meg túl sokan írták már le őket ahhoz, hogy egy életre elegünk legyen belőlük.

Tapasztalatunk szerint az összes hozzászólás elenyésző hányada olyan, amit nem látunk örömmel az oldalon; még véletlenül sem a miénkkel ellenkező vélemények eltávolítására törekszünk, eszünk ágában sincs ízlésrendőrséget üzemeltetni. De azt sem akarjuk, hogy néhány kellemetlen szöveg lehetetlenné tegye az érdemi beszélgetést - amire ez az egész kommentezés ki lett találva.

süti beállítások módosítása