Nincs ilyen widget!

dekoody utazásai: nyárvégi relax Tunéziában – Sousse és Port El Kantaoui

Egy hete ért haza dekoody tunéziai nyaralásából, mely kimondottan a pihenésről szólt. Annyira belejött a semmittevésbe, hogy azóta sincsen kedve túl sok mindent keresztbe tenni (na jó, egy jó kis borfesztivál belefért azért). Egész nap henyélt a parton, hogy jó színe legyen, kiolvasott egy csomó könyvet, és esténként a tetemes mennyiségű vacsora elfogyasztása után sétálgatott a luxus yacht kikötőben. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

IMG_1705.JPG

Azért adott a kultúrának is, befizetett egy egynapos fakultatív útra Tunisz – Karthágó – Sidi Bou Said nevezetességeinek meglátogatása céljából, de erről majd egy másik posztban ejtünk szót. Dekoody Sousse új építésű üdülőtelepén, Port El Kantaoui városkában lakott egy kellemes tengerparti szállodában a yachtkikötő közvetlen szomszédságában, ahol első napját rögtön a strandon töltötte, hogy megalapozza a barnulást. Igéző tekintetét természetesen napszemüveg mögé rejtette, így óvva szeme világát a szikrázó napsütéstől.

IMG_1740.JPG

Felkéredzkedett egy teve hátára is, de az utazást már nem vállalta be, mert az állat rettentően imbolygott. A különleges élmény örömére este a bazárban minden plüss tevét igazi jóbarátként üdvözölt már.

IMG_1707.JPG

Teljesen lenyűgözték a motorcsónakkal vontatott ejtőernyősök, és a kikötőben napi több alkalommal kirajzó kalózhajók indulását sem szalasztotta el, lelkesen integetett a turistáknak.

IMG_1746.JPG

IMG_1751.JPG

Miután a cukrozott mogyorót áruló fiú megkínálta kaktuszgyümölccsel, dekoody ragaszkodott hozzá, hogy megmutassam neki a kaktusznövényt, és modellt is állt a még nem túl érett gyümölcsök társaságában a szálloda kertjében.

IMG_1721.JPG

A kikötőben minden vacsora után tett egy sétát, szemrevételezte a hajókat, és a boltok kínálatát is. A szálloda melletti kis állatkertnél minden este megálltunk, hogy megtekintsük, amint a tengerimalacok az asztalnál ülve illedelmesen fogyasztják el estebédjüket egy nyúllal egyetemben.

IMG_1766.JPG

IMG_1777.JPG

IMG_1769.JPG

IMG_1770.JPG

IMG_1767.JPG

IMG_1702.JPG

A második napon borús reggelre ébredt dekoody, de ez sem vette el a jókedvét, hiszen mikor jobbkor is indulhatna el a sousse-i Medinába, a bazársorra. Leintett egy taxit, és bevetette magát a vásári forgatagba. Kemény munkával alkudozott mozaikra, bőrtáskára, papucsra és számos szép portékát sikerült beszereznie szerettei számára.

IMG_1703.JPG

IMG_1664.JPG

IMG_1667.JPG

IMG_1673.JPG

IMG_1691.JPG

IMG_1689.JPG

IMG_1690.JPG

IMG_1694.JPG

IMG_1674.JPG

IMG_1669.JPG

A fűszeres standjánál a helyi Viagrát is megkóstolta, ettől olyan erőre tett szert, hogy azon nyomban felszaladt egy kávézó panoráma teraszára, hogy onnan vessen egy pillantást az alatta elterülő óvárosra és a kikötőre. A teraszon muzeális értéket képviselő Singer varrógépekre bukkant, amik nagyon megtetszettek neki.

IMG_1686.JPG

IMG_1692.JPG

IMG_1679.JPG

IMG_1677.JPG

A nagy jövés-menésben igen megszomjazott és elfogyasztott egy minden jóval gazdagon megpakolt, finom menta teát az Aladdin kávézó tetején. Ezt követően már minden nap követelte a mentateáját, mondhatni erősen rákapott a helyiek kedvenc forró főzetére.

IMG_1682.JPG

A bazárban kis teknősöket is árultak, az egyikkel dekoody hamar örök barátságot kötött, nem véletlenül, hiszen az eladó elég jól beszélt magyarul, mint később kiderült, salgótarjáni lakcímkártyával is rendelkezett, melyet készséggel megmutatott nekünk, így muszáj volt vele lepacsizni. Kicsi a világ!

IMG_1695.JPG

Egyik hajnalban dekoody negyed hatra beállította az órát, mert meg akarta nézni a napfelkeltét, de annyira felhős volt az idő, hogy végül nem járt szerencsével. A későbbiekben pedig annyit éjszakázott a kísérője, hogy a hajnali kelést már nem tudta vele többször bevállalni. A tunéziai kalandok folytatása hamarosan következik.

IMG_1717.JPG 

IMG_1711.JPG

IMG_1719.JPG

Képek: Zboróvári Kriszti

Még több dekoody kalandot olvashattok ezekben a cikkekben:

dekoody New Yorkban

dekoody Lignanoban és környékén

dekoody Millauban

dekoody Párizsban

dekoody a francia riviérán

dekoody Marseillesben

dekoody Lisszabonban 1.

dekoody Lisszabonban 2.

dekoody Lisszabonban 3.

dekoody Balatonkenesén

dekoody Tihanyban

dekoody a Veszprémi Állatkertben

dekoody a 21. Budavári borfesztiválon

süti beállítások módosítása