Nincs ilyen widget!

Mi a közös a macsali hajókonyhában és Zaha Hadid munkáiban?

Tudom, nem egyszerű a kérdés, ezért inkább elárulom: az LG HI-MACS anyag használata.
Rövid interjúmat - melyet Macsali Zsolttal készítettem a hajókonyhájáról- a bejegyzésben olvashatjátok.
(Szerző: hna)

nyito.png

8.png

- Miért pont hajó alakú konyhát készítettél a Konyhakiállításra?
- Mindig is vonzott a víz, a tenger, a balatoni vitorlázás, az adriai luxusjachtok látványa.

4.png
- Mi volt a legnehezebb a kivitelezésekor?
- A helyes arányok eltalálása.

munka.png
(Munkaközi állapotról készített egy évvel ezelőtti fotóim)

- Mitől különleges a formáján kívül?
- Meglepően stabil ahhoz képest, hogy milyen kis felületen fekszik fel a padlón.

0.png
- Mit említenél meg, mint érdekesség a beépített konyhagéppel kapcsolatban?
- A főzőrésznél egy DeDietrich márkájú indukciós wok van beépítve. A indukciós wokok még ritkaság számba mennek. Elég kevés gyártó gyárt ilyen készüléket, pedig nagyon hasznos, mivel egy konyha közepén elhelyezkedő szigethez sokszor nem lehet elvezetni a gázt, ráadásul sok lakásban nincs is gázcsatlakozás a konyhában.

5.png

6.png

- Milyen sikere volt hajókonyhádnak tavaly és milyen idén a kiállításon?
- Tavaly sajnos nem lett kész időre a stand, ezért kiállítási koncepciót kellet váltani. Így kerültek ki a műhely szerszámok a standra és emiatt volt olyan hangulata, mintha dolgoznának a hajó formájú konyhaszigeten, tehát mintha szándékosan munkaközi állapotban mutatnánk meg. Idén viszont mindenkinek nagyon tetszett a forma.

12.png

- Mi volt a legkülönlegesebb kérés, megrendelés a kiállításon?
- Egy érdeklődő formaldehid mentes konyhát keresett. A formaldehid pontosabban fenol-formaldehid egy ragasztó gyanta, amely szinte minden faipari mesterséges lapban (faforgácslap, MDF, HDF, OSB, stb. ) megtalálható különböző mennyiségben. A formaldehid mérgező és rákkeltő hatással rendelkezik. Kipárolgási ideje nagyon hosszú. Van egy-két igen elvetemült német alapanyag gyártó, aki „zero formadehidfrei" alapanyagot gyárt igen borsos áron. Az érdeklődő ilyenből szeretné a bútorát, kizárólag öko, bio felületkezeléssel. Csak pénz kérdése, de természetesen ilyen igényeket is ki tudunk elégíteni.

- Úgy tudom, nagy sikere volt a különleges furnérjaitoknak is?
- Sajnos ha valakinek azt mondom furnér, sokszor negatív előképzete van. "- Ja az a nagyanyáink bútorán lévő fényes valami!" Pedig a furnér a fa legszebb, leghibátlanabb anyagából előállított fatermék. Ugyanabból a furnérkötegből a furnérlapok más más elhelyezésével teljesen különböző látvány érhető el. Ezért gondoltam, hogy kirakok furnér lapokat a polcra, hogy megfoghassák az érdeklődők látogatók. 

3.png
- Milyen anyagokból készült a hajókonyha?
- Minden ami fehér az LG HI-MACS akril kőből, a hajó fedélzete pedig teak fából készült Sikaflex gumi tömítéssel, pont úgy, ahogy az igazi hajó fedélzetek készülnek. A hajó formájú konyhasziget főzés felőli részénél a fiókok tömör tölgyfából készültek fecskefarkú csapozással.

2.png
- Hova, kinek készült a konyha?

- Saját magunknak készítettük, ki akartuk próbálni mit tudunk és ebben kiváló partner volt a HI-MACS. Pont ebben az időben volt beüzemelve a thermikus megmunkáló központunk, így a gépet is le tudtuk tesztelni milyen tudással rendelkezik. Elmondhatjuk, hogy bevált.

1.png

- Az utolsó kérdésem az lenne, hogy hol láthatunk legközelebb és mivel fogsz előrukkolni?
- Legközelebb a Construma Otthon Design kiállításán fogunk megjelenni a Jövő konyhája pályázat nyertes konyhájával, amely szintén LG HI-MACS anyagból készül. A pályázat erre az anyagra "íródott", külön kitétel volt a pályázat során, hogy a pályázók hozzák ki a legtöbbet a HI-MACS adta lehetőségekből és ez a pályázat nyertesének, Csontos Mónikának sikerült legjobban.

r_homegarden_aletta_5.png

Gratulálunk Móni! (A dekooder szerkesztők)

A FUGA Budapesti Építészeti Központban 2012. március 8-án bemutatkozott az LG HI-MACS. Az eseményen személyesen is részt vettem. Az rendezvényről készült fotóimon Macsali Zsolt hajókonyhája is szerepel, mint büféasztal:

9.png

11.png

10.png

Forrás 1,2


süti beállítások módosítása