Nincs ilyen widget!

Lena Hoschek Magyarországon

Lena Hoschek hazai hímzéseket is tanulmányoz, világszerte keresi az inspirációt, ezért Magyarországra is ellátogatott életében először. A tervező egy zártkörű exkluzív workshopot tartott május 20-án a Kogart Házban.

lena hoschek 1.jpg

Lena Hoschek a „Szomszéd Lakása” kiállítás és rendezvénysorozat vendégeként, egy rendhagyó „divatkockával” illusztrálva mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját. A nőies szabásvonalak és színek, különleges anyagok egy ötvenes évekbeli piknik hangulatát idézik.

lena hoschek 5.jpg

lena hoschek 6.jpg

Lena Hoschek 2006-ban, mindössze 24 évesen indította el a márkát, mára kollekcióival nemcsak nemzetközi sikereket ért el, de újraértelmezte a régi osztrák hagyományokat is. Védjegye az úgynevezett dirndl, a tradícionális osztrák népviseletből ismert felsőrész. Hoschek keze alatt a régi és konzervatív ruhadarab – az anyagoknak és egy vonzó dekoltázsnak köszönhetően – valósággal újjászületett. És a vastagon kihúzott szem sem éppen vidékies – az egyedülálló divattervező legjellemzőbb védjegye, hogy a régi szokásokat bátran kombinálja modern dizájnnal.

lena hoschek 19.jpg

lena hoschek 20.jpg

„Dirndlben minden nő fantasztikusan néz ki”, mondta a workshopon Lena és ő már csak tudja, hiszen nemcsak popsztárok, mint Katy Perry vagy Lana del Rey bolondulnak a munkái után: nőies retro ruháit Berlintől Dubai-ig, Párizstól Bécsig mindenhol keresik.

Lenyűgöző ruháiról készült hihetetlenül szép fotóit ITT találjátok!

lena hoschek 18.jpg

lena hoschek 16.jpg

A legújabb tavaszi-nyári kollekciója egy ötvenes évekbeli piknik hangulatát idézi. Főként a pasztellszínek, a nőies szabásvonalak és a bő szoknyák dominálnak benne.

lena hoschek 7.jpg

lena hoschek 8.jpg

lena hoschek 9.jpg

A grazi születésű designer most először látogatott Magyarországra, de a klasszikus magyar hímzések és csipke motívumok már korábban felkeltették a figyelmét. „Nagyon sok inspirációt gyűjtök különböző ország népművészetéből. A magyar népviseletet és a matyó hímzést egyszerűen imádom.”- mondta Lena. Azt is elárulta nekünk, hogy különösen a régi, hímzett ágytakarók és párnahuzatok vonzzák, ezekből egy egész gyűjteménye van otthon. Az így felkutatott vintage minták időnként saját anyagaikon születnek újjá.

lena hoschek 10.jpg

A tervezőnő munkáiban különleges, hogy a kollekciói nem követnek semmiféle trendet vagy kortárs divatirányzatot, sokkal inkább azt fejezik ki, ami már a gyermekkora óta foglalkoztatta és elvarázsolta. Munkáiban visszaköszön a 40-es és 50-es évek filmsztárjai, a kézműves hagyományok, a drága anyagok és a nosztalgikus minták iránt érzett szenvedélye, de olyan kevésbé hagyományos stílusok is, mint a punk, a rock ‚n‘ roll, a tetoválások és főként a rockabilly. „A telt hölgyek örülnek, hogy a ruháim kiemelik az alakjukat. A vékony nők pedig annak, hogy végre telt formát kapnak” – meséli Hoschek.

lena hoschek 3.jpg

lena hoschek 11.jpg

lena hoschek 13.jpg

lena hoschek 16.jpg

lena hoschek 17.jpg

lena hoschek 15.jpg

lena hoschek 14.jpg

lena hoschek 4.jpg

Képek: Hujber-Nagy Aletta

süti beállítások módosítása