Nincs ilyen widget!

Isten éltessen Andy!

Augusztus 6-án sokan emlékeztek meg, a pop-art irányzat nevelőapja, Andy Warhol születésének 85. évfordulójáról, amit a művész sem ünnepelhetett volna stílusosabban.

(Írta: Bakó Zsófi)

like-architects-andy-warhol-museum-designboom08.jpg

A portugál LIKEarchitects tervei alapján ideiglenes múzeumkiállítás nyílt Warhol mára már ikonikussá vált alkotásaiból, Liszabonban. Maga a kezdeményezés nem is lenne olyan érdekes, ha ezt nem egy bevásárlóház közepén, alumínium hordókból épített amorf struktúra közé szervezték volna. A pop-art életérzésnek megfelelően elkerülték a tipikusnak mondható fehér falakra akasztott képek felsorakoztatását és helyette, kihasználva az érezhető ellentétet és feszültséget, összeütköztették a kultúrát a vásárlás gondtalan érzésével.
A talapzaton álló hordókat vasrudakra húzták fel, majd pontszerűen hegesztették, tetejét plexi lappal fedték, ami nem zárja ki a külső világ figyelmét, viszont a belső hangulatot sem engedi kiszökni. Két oldalról pedig nyitott a fricska kedvelői számára.
Mostanra több, mint 100 ezer látogatót ünnepelhetett maga körül Warhol. Ha távolabbról is, de mi is üdvözöljük a múzeum gondolatát és kívánunk Andynek hallhatatlan emléket.

LIKE-architects-andy-warhol-museum-designboom06.jpg

like-architects-andy-warhol-museum-designboom13.jpg

LIKE-architects-andy-warhol-museum-designboom01.jpg

like-architects-andy-warhol-museum-designboom17.jpg

like-architects-andy-warhol-museum-designboom19.jpg

like-architects-andy-warhol-museum-designboom21.jpg

like-architects-andy-warhol-museum-designboom15.jpg
like-architects-andy-warhol-museum-designboom10.jpg

LIKE-architects-andy-warhol-museum-designboom00.jpg

Via designboom



süti beállítások módosítása