Nincs ilyen widget!

Papírvirág anyák napjára

Mi is lehetne szebb ajándék anyák napján (jövő hét vasárnap), mint az apró kezek által hajtogatott papírvirág az édesanyának? Az itt bemutatott papírvirág gyorsan megtanítható a gyerekeknek, és nagyon látványos a hajtogatás végeredménye.

Szerző: Mandaline

anyak03.jpg

Csodálatos sokfélesége létezik a papírvirágoknak, közülük most a Kusudama gömböt mutatom meg. Ez az ősi japán papírhajtogatós művészet az origami azon változata, ahol ragasztót is használnak. Azonos méretű papírlapokból hajtogatott 5 sziromból áll egy-egy virág és a teljes gömb elkészítéséhez 12 virágot kell készíteni.

anyak04.jpg

 A virágok és a gömb elkészítéséről nagyon jó képanyag található itt: FoldingTrees

anyak06.jpg

A virágokat készíthetjük újságpapírból, színes jegyzetfüzet lapokból, kottából, térképből, gyakorlatilag bármilyen papírból. Személyes tapasztalatom az, hogy 9x9 centiméteres lapokkal már könnyű dolgozni, mert nem lesznek túl picik a szirmok. Ragasztásnál vigyázni kell, nehogy összeragasztózzuk a kezünkkel a virágok olyan részeit, ahol nem szükséges. Ezen a fogpiszkálóval történő gyors javítás (túlcsorduló ragasztó eltávolítása) segíthet.

 

Én egy jegyzetfüzet tömbből választottam három színt, és készítettem el az alábbi gömböt. Nem bonyolult a hajtogatás, de a ragasztásnál kisebb gyerekeknek segítségre lehet szüksége. 

a10.jpg

Elkészültek a virágok, jöhet az összeállítás. 

a11.jpg

a14.jpg

Amikor a gömb két fele elkészül, hagyjuk megszáradni, majd a két fél közé illesszük be a damilt, selyem szalagot, vagy bármilyen zsinórt. Vigyázzunk a szirmok hegyére, ilyenkor könnyen sérülnek.

a09.jpg

a12.jpg

a13.jpg


Ha azonban nagyobb virágot szeretnénk akár tűzőgéppel és ragasztó szalaggal is dolgozhatunk:

A kész gömböt felakaszthatjuk ablakba, csillárra, de ha úgy döntenénk, hogy inkább nem is kell gömb, akkor lássunk erre is pár példát. Vázba, cserépbe, könyvespolcra, asztaldísznek, koszorúba és füzérbe rendezve is felhasználhatjuk.

anyak02.jpg

anyak07.jpg

anyak08.jpg

anyak05.jpg


Forrás: 1, 2, 3, 4, 5

süti beállítások módosítása