Nincs ilyen widget!

Egy legendás festékgyár: Farrow and Ball

Mi az, amit egy lakótér bebútorozása előtt a legalaposabban át kell gondolni és a legkönnyebb elrontani? Igen: a falak színét. Homlokráncolás, tanácstalanság, a "tutira elszúrom" érzése a 10000+ árnyalatot tartalmazó színskála fölött: megvan? Nos, a Farrow and Ball angliai, Dorset székhelyű festék- és tapétagyártó cég szerencsés ügyfeleinek ezt nem kell átélniük. Ők ugyanis "csak" 132 szín közül választhatnak.

 

 A vevők igencsak hálásak: nemcsak a korlátozott számú, ellenben évszázados múltra visszatekintő, kiérlelt árnyalatért, hanem a professzionális tanácsadásért is; olyannyira, hogy a kunyhó-stílus szakértőjének számító Ros Byam Shaw könyvében az egyik háztulajdonos egyenesen a Farrow and Ball festékek "rabszolgájának" nevezi magát.

 Angol vidéki ház márpedig nincs jól megválasztott, tompa, érett fal- és bútorszínek nélkül. A Farrow and Ball festék minden tulajdonsággal rendelkezik, ami státuszszimbólummá avathat egy terméket: komoly múlt, exkluzív minőség, übermagas árfekvés, speciális, már-már költői névadás. Milyen érzés lehet például egy Slipper Satin ("Papucs-szatén") hálószobában ébredni vagy egy Elephant Breath ("Elefántlélegzet") nappaliban teázni?

Azok, akik hajlandóak kipengetni a borsos árat, azt mondják: sok hasonló színt láttak már, de pontosan ilyet még sohasem. Nincs mese: a Farrow and Ball az etalon. 

 

 

1.png

A képek forrása: 1,2,3

süti beállítások módosítása