Nincs ilyen widget!

Párizs legrégebbi kávézója

A Le Procope- ot a szicíliai származású úriember, Francesco Procopio dei Coltelli alapította 1686-ban. A honlap szerint az első irodalmi kávéház volt a világon, melyet a francia irodalom nagyjai is látogattak: La Fontaine, Rousseau, Beaumarchais, Balzac, Hugo vagy éppen Verlaine. A forradalom alatt Robespierre, Danton és Marat találkoztak itt, Napóleon hadnagy pedig zálogba hagyta itt kalapját. A történelem tehát sűrűbben jelen van errefelé, mint más helyeken,de ez nem árnyékolja be az itt tartózkodást, sőt a ma már előkelő étterem most is népszerű a hírességek körében. Enteriője is erre a történelmi múltra épít; elegáns, klasszikus stílusa nagyvilági környezettel fogadja a belépőket. Mivel az Odeon Színház és a Luxemburg-kert is a közelben található gyakran betérnek onnan is a vendégek.

Konyhája igen népszerű az ide látogatók között; hagyományos francia ízvilág olaszos felhangokkal. Szicíliai alapító lévén a ház által készített fagylaltok és szorbetek alapvető fontossággal bírnak a kínálatban. Valahol azt olvastam, hogy ez volt az első fagylaltot árusító kávéház, de erre nem találtam semmiféle bizonyítékot.

Ha olvasóink közül valaki arra jár, szívesen vennénk egy élménybeszámolót, sőt magával vihetné Dekoody-t, az utazó kabalánkat is!

Jó utat és jó étvágyat!

süti beállítások módosítása