Nincs ilyen widget!

Koktélbiblia

Egy nyári teraszbuli nem múlhat el koktélozás nélkül, kivéve, ha a házigazda antitalentum a mixelésben és/vagy a szakkönyvek tanulmányozásában. Itt a megoldás!

Konstantin Datz, német grafikus posztere a legfontosabb információkat gyűjti csokorba, amit egy önjelölt bártündérnek/mixernek tudnia kell ahhoz, hogy a hozzávalókból perceken belül hatásos koktél szülessen. A legnagyobb érdeme, hogy mindezt nem leírásokkal, hanem képi információkkal, ikonokkal, grafikákkal teszi. A vizualitás dominanciája nem csak az erre fogékony - képekben gondolkodó - koktélozóknak jelent segítséget, az alkoholszint emelkedése után nagyjából mindenkinek jól jöhet az egyszerű, óvodások képeskönyvéhez hasonlító ábrázolás.

A poszter 35 népszerű koktél "receptjét" tartalmazza, 19 alkoholmentes és 26 alkoholos alkotóelemet megkülönböztetve. A színekre osztott egységek mellett egy rövid összefoglaló is megtalálható az egyes koktélok mellett a szükséges mennyiségekről. Ezen kívül rögtön képet kaphatunk a készítéshez szükséges eszközről, a koktél szokásos díszítéséről, a hozzá illő pohárról és arról, hogyan is kellene kinéznie.

Ha beszereznétek koktélozáshoz a posztert, itt tehetitek meg! Ne álljatok meg egy pohárnál!

Via

süti beállítások módosítása