Nincs ilyen widget!

Színek: a zöld

A zöld színről ami mindenkinek elsőre eszébe jut, hogy pihentető, nyugodt szín. De lehet nagyon élénk, friss és vidám is akár. Különböző árnyalatai jól használhatók klasszikus otthonokban, vidéki stílusú házakban, vagy modern lakások enteriőrjébe is jól illeszkedik. Nagyon könnyen megszokható szín, ezért bátran kísérletezzünk vele.

A tompább, közepesen sötét zöldek, mint az olívazöld,  neutrális színekkel kombinálva, bézzsel, barnával, vajszínnel kellemes, otthonos, családias környezetet teremt egy lakásban. Tapasztalatom szerint nagyon kedvelik a kisgyerekes párok, friss családok, hiszen ezzel is tükrözik azt a "lenyugodott" életvitelt, amit kialakítanak maguknak, mikor megállapodnak.

Pezsgő, mozgalmas életvitelhez egy világos, friss, élénk, sárgás lime zöld nagyon jól illik. Feltűnő árnyalatával vitalitást, életet visz a helyiségekbe, nagyon kedvelik a fiatalok. A frissessége, üdesége tovább fokozható, ha fehérrel kombináljuk.

Az élénk zöld és kék párosítás vidámmá tud tenni egy gyerekszobát, ilyenkor is a fehérrel szép kiegészíteni, hogy élénkségét megtartsa.

Viszont ha neutrális színeket teszünk melléjük, melyek visszafogják a kéket és a zöldet, akkor egy vidékiesebb hangulatot kaphatunk.

A zöld szín lilával nagyon kellemes, visszafogott hatású, hiszen a természetben is jól megférnek egymással, gondoljunk az orgonára, levendulára.

Egy visszafogott zöldet ha pirossal kiegészítünk, nagyon karakteressé, merésszé tehetjük a lakásunkat, de melléjük már csak valami nagyon halvány színeket válasszunk, hogy ne legyen színkavalkád a végeredmény.

A világ tele van szebbnél szebb zöld árnyalatokkal: csak le kell hajolnunk és "szakítsunk" belőlük.

   

 

Forrás, forrás, forrás, forrás, forrás

süti beállítások módosítása