Nincs ilyen widget!

Dekoody utazásai: New York tényleg nem alszik...

Nagy gonddal kiválasztott és megszavaztatott, azóta pedig rendesen a szívünkhöz nőtt kabalánk - Dekoody - megindult világ körüli útján. Elsőre nem merészkedett messze, ám annál tartalmasabb időt töltött a napfényes Olaszországban, Lignanoban. Ennek az útnak a sikere felbátorította, és immáron repülőre pattanva úgy döntött, meghódítja az Újvilágot: Dekoody New Yorkban járt.

Ha pedig ilyen messzire jutott, elhatározta, hogy nem hagy ki semmit. Kísérjük őt végig ezen az izgalmas utazáson!

Elsőnek talán érdemes mindjárt felülről tekinteni a következő napok "játszóterére" az Empire State Building tetejéről.

A magasság megszállottai (amilyen Dekoody is) beiktathatnak egy még izgalmasabb kalandot, és helikopterrel kőrözhetnek egyet Manhattan felett.

Ha már felülről kigondoltuk a következő napok útvonalait, ideje nyakunkba venni a várost. A 5th Avenue-n végigsétálva "belebotlunk" a Metropolitan Museum-ba, ahol a világ legnevesebb műalkotásait, kincseit nézhetjük meg élőben. Tudtátok, hogy nincs szabott áras belépő, hanem egy ajánlott összeg, amelyet tetszésünk és pénztárcánk szerint redukálhatunk, akár 1 dollárra?

A több órás kultúrkörút fáradalmait kipihenhetjük a közvetlenül a múzeum mellett található Central Parkban.

A parkban is eltölthetünk néhány órát: lovagolhatunk, kacsákat etethetünk, és mire felocsúdunk beesteledik.

New York a legek városa, a bőség zavara nehéz feladat elé állít minket, amikor az esti program felől döntünk. Dekoody első este valami igazán különlegesre és megismételhetetlenre vágyott,  megnézte hát Jon Faddis világhírű jazz trombitást, aki éppen a Blue Note-ban lépett fel.

A következő napon Dekoody újult erővel indul felfedezőútra, ezúttal Brooklynt térképezi fel.

Az elegáns és felkapott környék, a kis lépcsős, barna házas Brooklyn Hights bejárása után metróra pattan és kiutazik Brooklyn egy külső kerületébe, Conny Islandra, ahol napozik a homokos strandon, utazik egy kört a fa hullámvasúton, és élvezi a hely furcsa atmoszféráját, amely az 50-es évek hangulatából ad vissza valamit.

Brooklynra elmegy egy nap (akár több is...), és megint eljött az ideje az esti program megtervezésének.  Ma vacsorázni indulunk... Tudtátok, hogy New Yorkban 19 ezer étterem van, ebből 43 egy, 6 kettő és 5 három Michelin csillagos? Dekoody ma az egy csillagos Public mellett döntött, de igazság szerint nagyon nagy baleset kell ahhoz,  hogy rosszat egyél (Dekoodyval ez még nem fordult elő), akárhol is vacsorázol NYC-ben. A kiszolgálás pedig mindig osztályon felüli, igaz az árát is illik megfizetni: 16% borravaló alatt vérig sértődik a személyzet.

Dekoody "sportember" (akármilyen fajhoz is tartozzon...), a következő nap ennek a jegyében telik. Nem hagyhatja ki a US Opent, ha már pont ekkor van jó helyen. Így esett, hogy a harmadik nap bejárja Queenst, és végül megnézi a nap legizgalmasabb meccsét, Monfils és Ferrero több, mint négy órás összecsapását. Megint este, New York tényleg nem alszik, és benne Dekoody sem: irány a Brodway! Ha egy új, éppen népszerűsége csúcsán lévő showra vágyunk, érdemes jóval az utazás előtt megváltani a jegyünket. Ha viszont nem vagyunk mindennapos vendégek a Nagy Almában, délután háromra (keddenként kettőre) érdemes kimenni a Time Square-en található jegyirodához, és keresni egy megfelelő előadást aznap estére kedvezményes áron. Vannak itt régóta futó Broadway és Off-Broadway előadások.

Dekoody ezúttal a Priscilla Queen of the Desert-et nézte meg, ami három transzvesztita Ausztrálián keresztül ívelő, viszontagságos utazását énekli meg. Lehengerlő színpadtechnika és szuper diszkózene várja itt a könnyed szórakozásra vágyó nézőket.

Gyorsan elszaladt három nap, és még mennyi mindent nem láttunk, mennyi helyen nem sétáltunk! Ha Dekoodyt kérdezitek, New York-ra minimum egy hetet szánjunk (még jobb, ha 10 napot tudunk kiszakítani magunknak). A fenti túrákon kívül érdemes egy napot vásárlásra szánni: a Woodbery Common Outlets-be külön buszjárat indul a belvárosból, a jegyhez extra kuponok járnak, amelyeket a meglévő akciókkal együtt is felhasználhatunk. Itt valóban 80%-os kedvezménnyel jutunk a legmenőbb márkákhoz.
Másik izgalmas séta túra a pörgős Meatpacking District-ből induló High Line-on (egy régi vasúti felüljáróból kialakított parkon) végigjárva "alászállni" a Chelsea Marketbe egy jó talponálló homárebédre, majd bebarangolni az itt található művészeti galériákat.
És még sorolhatnánk... New Yorkot látni kell! :)
süti beállítások módosítása