Nincs ilyen widget!

Dekoody Portugáliában 1. rész: Lisszabon

Kedvenc kabalánknak, Dekoody-nak igen jó dolga van a nyáron, nyaralásból nyaralásba csöppen, és meglehetősen élvezi a dolgot. Nemrégiben érkezett haza Portugáliából, ahol a fővárost, Lisszabont, és a Portugáliához tartozó szigetet, Madeirát is meglátogatta, két jóbarátja társaságában. Ma lisszaboni élményei egy részét tolmácsolom nektek. Szerző: Otthon és dekor

0_lisszabon_madeira_2012 067.JPG

Dekoody már a reptéren nagyon izgatott volt, végigböngészte az összes induló járatot, és közben a miénket is szerencsésen megtalálta. Amíg a becsekkolásra vártunk, egy fotó is belefért.

1_lisszabon_madeira_2012 001.JPG

A repülőn Dekoody is az ablak mellett szeret utazni, hiszen innen mindig kikukucskálhat. A felhők felett a legklasszabb! Meg sem kottyant neki a több mint három és fél órás utazás. (Nem csoda, hiszen tavaly Amerikát is megjárta.)

2_lisszabon_madeira_2012 002.JPG

Lisszabonban első útja a Belém negyedbe vezetett, ahol a főváros leghíresebb nevezetességei találhatók. Elsőként a Jeromosok kolostorát nézte meg, melynek alapkövét 1501-ben tették le. A kolostor előtt elterülő gondozott parkban olyan jól érezte magát, hogy örömében felugrott a szépen nyírt sövényre.

3_lisszabon_madeira_2012 066_1.JPG

Majd a gyönyörű, kétszintes kerengőt is megnézte, aminek gazdag mintázata láttán még a szája is tátva maradt.

5.1_lisszabon_madeira_2012 044.JPG

A fotó itt sem maradhatott el!

5_lisszabon_madeira_2012 046.JPG

A kolostortól nem messze található a Felfedezők Emlékműve, kötelező program minden Lisszabonba érkező  turista számára, így Dekoodynak is az volt. A fehér szoborcsoport a portugál felfedezők világhódító útjainak indulására emlékeztet, Tengerész Henrik halálának 500. évfordulóján avatták fel, 1960-ban.

6_lisszabon_madeira_2012 078.JPG

7_lisszabon_madeira_2012 086.JPG

Egy kis sétával a Belém toronyhoz érkeztünk, mely szintén a portugálok hősi múltjára, a felfedezések korára emlékeztet. A 16. század elején Mánuel király emeltette, és a torony funkciója az volt, hogy fogadja a megrakott hajókat a világ minden részéből. Régen egy kis szigeten állt, ma már a szárazföldről megközelíthető.

8_lisszabon_madeira_2012 130.JPG

Így telt Dekoody első napja Lisszabonban. Ha tetszett, tarts velünk legközelebb is!

És ha még több portugál élményre lennél kíváncsi, látogass el ide:

Zöld üdvözlet Portugáliából

Virágözön Madeiráról

Azulejo akkor és most

Fotók: Otthon és dekor

süti beállítások módosítása