Nincs ilyen widget!

Varázslatos butikhotelek Tunéziában

Aki irtózik a szabványos kocka szállodai szobáktól, a nagyipari turizmustól, az igyekszik a manapság egyre divatosabb butik hotelekre vadászni világkörüli utazásai során. A vendégszeretetéről méltán híres Tunéziában a "dar" kulcsszóval érdemes szállást keresni, ha különleges élményre vágyunk. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

00.jpg

Visszatérő olvasóink dekoody kalandjait követve már olvashattak blogunk kabalafigurájának Sousse-i, Sidi Bou Said-beli és Tuniszi kalandjairól, ez alkalommal pedig az északafrikai ország déli gyöngyszemén, a mesés Djerbán fekvő aprócska hotelbe látogatunk el virtuálisan.

001.png

A dar-ok olyan butikhotelek, amelyek hagyományos városi házakban autentikus tunéziai stílusban berendezett szobákkal, árnyas belső udvarokkal, sokszor egy szűk utcácska eldugott kapualjában találhatóak, így jól jöhet a GPS, vagy a helyiektől kért eligazítás, hogy rátaláljunk a neten kiszemelt szállodára. 

A Dar Dhiafa Djerba szigetének szívében Erriadh falucskában bújik meg, az egyszerű porta vaskos faajtaján a kilincset lenyomva hamisítatlan tunéziai hangulatú házikóba toppanunk be. A falakon bougainvilleák kapaszkodnak a magasba, a szobákban antik bútorok, helyi kézműves kerámiák és dekorációs tárgyak adják meg a hely varázsát. A szél szárnyán müezzin éneke lopakodik a kertbe, míg mi fenséges bárányfalatokat ízlelgetünk kuszkusszal. A dolce vita itt garantált.

32g.jpg

27g.jpg

6g.jpg

10g.jpg

29g.jpg

13g.jpg

35g.jpg

17g.jpg

18g.jpg

28g.jpg

19g.jpg

31g.jpg

20g.jpg

34g.jpg

21g.jpg

3g.jpg

22g.jpg

9g.jpg

süti beállítások módosítása