Nincs ilyen widget!

Terítéken a design

Húsvétkor is kell a körítés, terítéken az evés. Színre lép a sonka, gasztronómia és design karöltve kerül az előtérbe. Kicsi-nagy-tejcsokis-töltött-pattogós tojások, sonka hegyek, huncut nyuszi formák minden mennyiségben. Az ételek esetében sem elhanyagolható az ízes belbecs mellett a dizájnos külcsín. De a jóból is megárthat a sok... (Szerző: Sziráki Zsófia)

 

Dominic Wilcox, génmanipulált tojás


Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

 
Ki tudja? Most kezdjük a tojással (Erdélyi Otília tojástartó terve):
 
 
Ha úgy bánunk vele, mint a "hímes tojással", tegyük alumínium keretbe (ami újrahasznosítható).
Ráadásul azzal együtt meg is főzhetjük (tervezte: Nuno, Portugália)
 
 
 
De lehet ehető is a tartó:
 
Azután tyúk helyett folytassuk inkább a nyuszival és a dizájnnal.
Mert nem elég, hogy tojás... (Gyártó: Kotobuki)
 
Rózsaszín a csokitojás és nyúl a keksz:
Ha nincs répatorta, fogd rá a nyuszira!
Majd a tojás mellett színre lép a sonka is (David Schwen, Pantone Párosítások)

 
Ha pedig se nyuszi, se sonka:
Egy havas húsvéti napon jöhet akár telihold alakú, csodákat rejtő Häagen-Dazs fagyi is (tervezte: Doshi Levien)
 
 A locsolókat kínálhatjuk forró, rumos teával és apró sütivel is (Delphine Huguet, Speculoos):
 
Elsa Lambinet, "Édes játék" csokifalatok 2012
 
és hellyel is...
 
Fogyasztható lakberendezés: hideg napokon süthető meleg bútorok (a japán Ryosuke Fukusada és a porugál Rui Pereira terve)
 
A sonkás-tojásos "carbonara" tésztához kényelmesen passzol a Tészta szék (Adrien Rovero terve):
 
De csak és kizárólag miután babaillatú parfümmel spricceltek hajon-nyakon (Ramin Həsənəlizadə, Azerbajdzsán)
és játszottunk nyuszi-répa jengát!
Egyszóval, mindent csak mértékkel! (Paolo Ulian, Torkosságmérő csokoládé)
süti beállítások módosítása