Nincs ilyen widget!

Food Stylist verseny: a puszedli ezer arca

Mautner Zsófi, a Chili&Vanília blog szerzője, az Electrolux támogatásával, december elején hirdette meg a Food Stylist versenyt, azzal a céllal, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon a tehetséges, friss szemléletmóddal dolgozó food stylistoknak. A kommunikációs és gasztronómiai szakemberekből álló zsűri Matók Zsuzsi munkáját ítélte a legjobbnak.

fb-post_nyeremennyel.jpg

A versenyre egy beigli és egy szabadon választott food styling témával pályázhattak a versenyzők, december végéig. A felhívásra 57 nevezés érkezett. 7 pályamű került be a döntőbe, melyre január 22-én került sor a GastroArt-Electrolux Élménykonyhában. Minden versenyzőnek 5 mandulás csókot (puszedli) kellett saját koncepciója szerint, egyedi környezetben megjelenítenie egy gyúródeszkán. A döntős munkákról Nagy Balázs készített fotókat, melyek segítségével a stylistok bemutathatták munkájukat a zsűri tagjainak.

A csodás fotók nézegetése közben hallgassátok a 3. helyezett, Polgár Odett dalát, melynek dalszövegét öcsém, Hujber Szabolcs írta (a refrént pedig Odett). :-)

 

 

matokzsuzsi_i-helyezett_900.jpg

I. helyezett: Matók Zsuzsi

szavazsuzsi_ii-helyezett_900.jpg

II. helyezett: Száva Zsuzsi

polgarodett_iii-helyezett_900.jpg

III. helyezett: Polgár Odett

A zsűri – Csapody Balázs, a Kis Tücsök étterem tulajdonosa, Medveczki Erika, az Electrolux marketing vezetője, Büchler András, a Libri PR vezetője és Nagy Balázs, fotós – különböző szempontok szerint értékelték az alkotásokat. Az egyedi szemlélet, a modernitás, a szakmaiság, az önkifejezés egyaránt szerepet kapott a győztes koncepció kiválasztásában. Szoros versenyben, Matók Zsuzsi nyerte a fődíjat, az Electrolux Assistent robotgépet.

matokzsuzsi_zsofi_medveczkierika_900.jpg

“A sütés számomra a precizitást szimbolizálja. Fizika és kémia egyvelege, emiatt mindig izgalmas, hiszen bármikor okozhat meglepetéseket és új felfedezéseket. Egy háziasszony a hétköznapokban komoly számításokat végez, kísérletezik, adagol, kockáztat, mindezt saját maga, és persze mások örömére teszi!” – mondta Matók Zsuzsi, a Food Stylist verseny győztese.

dontosok_mautnerzsofi_900.jpg

Mautner Zsófi, az esemény programvezetője, köszöntőjében elmondta, hogy Magyarországon a food stylist szakma még nagyon gyerekcipőben jár. Míg Nyugat-Európában már iskolákban, komoly szakmai háttérrel képzik a leendő étel-dizájnereket, itthon nincsenek még hivatalos képzések, és a szakma képviselői sem kapnak elegendő teret arra, hogy megmutathassák, mit tudnak – annak ellenére, hogy pezseg a hazai gasztronómiai élet.

filepkata_kulondijas_900.jpg

Különdíj: Filep Kata

Folyamatosan újabb szakácskönyvek jelennek meg, népszerűek a televíziós gasztronómiai műsorok, az online receptes oldalak, a gasztro-rendezvények és nyílnak a jobbnál jobb éttermek. Otthon egyre többen főznek friss alapanyagokból, és sokan próbálnak ki új ételeket. A következő lépés az lehet, hogy az ízek mellett, a tálalásra is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Mert egy kulináris élmény akkor lesz teljes, ha minden érzékünket kényezteti. Érdemes hát odafigyelni a food stylistokra, sokat tanulhatunk tőlük.

birocsilla_vulmannpeter_900.jpg

Bíró Csilla és Vulmann Péter

hegedusboglarka_900.jpg

Hegedűs Boglárka

tothviki_900.jpg

Tóth Viki

FORRÁS

süti beállítások módosítása