Nincs ilyen widget!

Tuti fehér karácsonyunk lesz

Nem, nem kell elköltözni a déli sarkra, és nem azt ajánlom, hogy fizess be az ünnepek idejére a legközelebbi alpesi síparadicsomba. A fehér karácsony mindenkinek elérhető, csak kell hozzá némi fantázia. Van a témában pár ötletünk. (Szerkesztette: Zboróvári Kriszti

16.jpg

Szeretem az igazi frissen hullott hóval borított tájakon szemet és szívet gyönyörködtető hollywoodi felhangú szentestéket. A komor téli esték sötétsége a szikrázó hótakaróval borított lankák, utcák és háztetők fényében sokkal kevésbé szomorkás, mondhatni valódi gyógyszer az évvégi depresszió ellen. Ehhez képest a statisztikák azt mutatják, hogy viszonylag ritka az, mikor hazánkban december 24-én fehér lepel díszeleg az ország jelentős részén. A hegyvidéki régióknak nyilván nagyobb esélye van erre, de a tavalyi példából kiindulva, mikor kifejezetten tavaszias, plusz tíz fok feletti hőmérséklet volt jellemző Magyarországon, előfordulhat, hogy idén sem lesz sokkal hidegebb.

6.jpg

Azok számára, akik nem bízzák a véletlenre a hókérdést, van néhány kreatív megoldásunk csináld magad havazásra. Persze tudom jól, hogy a műhóhoz a valódi égi mannát szolgáltató dolgos Holle anyónak vajmi kevés köze van, de maradjunk annyiban, hogy még mindig jobb a mű, mint a semmi.

2.jpg

Vegyük tehát sorra a lehetőségeinket:

1/ Talán a legegyszerűbb dekorációs célokra felhasználható hóhelyettesítő, amely beltéri használatban is megállja a helyét, a finom szemcséjű só. Szórhatjuk befőttesüvegbe, kerülhetnek rá gyertyák, apró díszek, téli figurák, de akár régi borosüvegeket ragasztóval bekenve, majd gyorsan sóágyban meghempergetve látványos asztali kompozíciót készíthetünk.

2/ Aki a hógolyózás élményét is szeretné átélni, annak szüksége lesz egy nagyobb adag szódabikarbónára (kilós kiszerelést bioboltokban a mosószerek között találhatunk). Az évvégi eszemiszomban megfáradt, telített gyomrok védőszentjeként ismert fehér por ugyanis nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hó. Sima vizet lassan adagolva a szódabikarbónához, folyamatos gyúrás mellett egész korrekt elegyet kapunk, de ha biztosra akarunk menni, adjunk egy fél kilónyi szódabikarbónához egy flakonnyi borotvahabot. Még hóembert is gyárthatunk ezzel a módszerrel. A család legkisebb tagjai biztosan élvezni fogják a mókát.

3/ Akinek van türelme a barkácsoláshoz, házi hóágyút is készíthet, a neten részletes tervrajzokat lehet találni, erre a célra. Ne felejtsük azonban el, hogy hiába a csináld magad vízporlasztós hómasina, vagy akár a boltban komoly pénzért vásárolt házi használatú ágyú, ha túl meleg van, felesleges nekiállni az üzemeltetésnek.

Ha lesz hó, ha nem, azért biztosan jól jön néhány last minute karácsonyi dekorációs inspiráció a fenti témához kapcsolódóan.

13.jpg

15.jpg

1.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Képek: Pinterest

 

 

 

süti beállítások módosítása