Nincs ilyen widget!

Bennünk van a szivárvány

Biztos vagyok benne, hogy ezen a nyáron is színes élményekkel gazdagodtunk mindannyian. Az esős időjárás nem vehette el kedvünket a pihenéstől, a növények örültek neki, bennünket pedig szivárványok - távoli esőcseppekben megtörő napfény által előidézett sokszínű fénytünemény az égbolton - garmadával kényeztetett. A néphit szerint a szivárvány a két végén vizet szív fel a világtengerből. Mi is, mint a szivacs, szívtuk magunkba a látványt. Íme egy kis összefoglaló szivárványos inspirációkból, mielőtt az ősz meleg színei érkeznek. (Szerkesztő: Sziráki Zsófia)



‘A szerencsések mesés helyeken nyaraltak és színes élményekkel gazdagodtak (Olaszországtól, Glasgow-n, Barcelonán, Ausztrálián át Szingapúrig):
 

 

 


 

  

 
A sok szépet magunkba szívtuk, a bennünk élő gyereket is kiengedtük:

 

Belekóstoltunk az ismeretlenbe, valami újba. A világ minden ízében ránk várt.

 

 


 
...és ittunk is!


 
 
A megszokott hétköznapoktól távol külsőnkkel is bátran bántunk:

 

 
 


 

  

 

Új ismeretségeket kötöttünk, szerelmek szövődtek. 
  


Örök pillanatok. Magunkba zártuk, szuvenírként és emlékként magunkkal hoztuk haza.
 

 

Minden jónak vége szakad egyszer... Hogy újabb jó jöhessen! - ezért kell ennyi színes képet nézegetni, hogy ilyen pozitívan álljunk a világhoz:) 
Nincs megállás! A munkába, az őszbe is vigyük magunkkal a szivárványt, nyissunk az újra!
 
Tiszta lappal indulunk... 


Mielőtt és amikor elragadna a munka, beindul a fogaskerék, idézzük fel a nyarat, az illatát, a színeit:

Munka helyett a színeket vigyük haza!

 

  
Építkezzünk a jó történetekből! Rajtunk áll, hogy mit építünk!
 
A szivárvány szó a szívókút, szivacs szóhoz eredeztethető. Sok nyelvben az ívre utal, pl. angol rainbow, olasz arcobaleno ’villámív/-íj’, szerb-horvát duga a magyar donga szóval azonos eredetű stb. 
Érdekes, hogy az orosz радуга [raduga] eleme viszont történetileg nem kapcsolódik ehhez, hanem a rad- ’öröm, boldogság’ tőből származik. Hasonló jelentésű az ukrán веселка [veszelka] vagy веселуха [veszeluha], belorusz вясёлка[vjaszjolka] melyek a szláv a *vesel- [veszel] ’boldog’ tőből erednek. 
 
Színek - öröm boldogság:)

Forrás: 1 2
süti beállítások módosítása