Nincs ilyen widget!

NYERJ MOZIJEGYET! JÖN A ’FEKETE LEVES’

Befejeződött Novák Erik legújabb filmjének, a Fekete Levesnek, a forgatása. A profi stábot és neves színészgárdát felsorakoztató független magyar produkció egy, itthon eddig példátlan módon, közösségi finanszírozású alkotás, melynek minden résztvevője gázsi nélkül, munkájával, tehetségével, idejével és energiájával vett részt a film létrehozásában, és ezáltal tulajdonossá is vált benne. 2+2 fő pedig most jegyet nyerhet a filmre, ha most azonnal igényt formál rájuk a dekooder@gmail.com email címen. Reggel sorsolunk!

botranyfilm16.png

Az Eriktől már megszokott alvilági témájú, fekete humorral fűszerezett akció-thriller bemutatója 2014 késő tavaszára várható.

 

A képlet: egy leégett rendező, aki valamiért mindenáron filmet szeretne csinálni + egy tehetségben és elismerésekben gazdag baráti társaság, akik szintén filmet szeretnének csinálni + egy ütős sztori + (semennyi pénz) + tömérdek determinizmus (megfűszerezve jó adag fekete humorral, kísérletező kedvvel és tökösséggel) = Fekete Leves.

 

Ambiciózus vállalkozás volt, de mindössze tíz nap alatt sikerült leforgatni a zéró büdzséjű filmet, melyet nem is olyan kevés, de annál tetszetősebb helyszíneken (két budapesti belvárosi luxuslakásban, egy magánkórházban, valamint kültereken, menő autókban és helikopterben) két Red kamerával (mögöttük Dobóczy Balázs H.S.C. és Simon Tamás operatőrök) és profi hangtechnikával, egy több mint harminc fős stáb önkéntes segítségével vettek fel.

 

A filmben, a profi színészek - Nagy Zsolt (Zuhanórepülés, Isteni műszak, Kontroll), Szabó Simon (Moszkva tér, Megdönteni Hajnal Tímeát), Máté Gábor (Preszó, Taxidermia, A napfény íze) és Fátyol Hermina (Johanna, Aura) – mellett, megjelennek olyan szereplők is, mint Vágvölgyi B. András (író, rendező), Herczeg Zoltán (divattervező) és Perjés Zoltán (aka DJ Feaky D), valamint a rendező is feltűnik egy diliházi ápolt szerepében. Na és még sok sok valódi figura a budapesti undergroundból.

 

A történet egy pénzrablásos akció köré fonódik: egy komoly adósságba keveredett DJ kap az alkalmon, hogy könnyű pénzt csináljon, amihez a diliházban ülő haverját (Novák), és annak sorstársait (Nagy Zsolt, Szabó Simon, Fátyol Hermina) hívja segítségül. A furán verbuválódott csapat sikeresen el is végzi a munkát – de hamar rá kell jönniük, hogy a megszerzett pénzzel több gond van, mint remélték.

 

A film sajátos hangvételéhez hozzájárul, hogy a színészek saját nevüket használják a filmben és a párbeszédek improvizáción alapulnak, melyek merítenek és építenek a szereplők saját személyiségéből és problémáiból, ezzel elérve egy homályos átfedést a valóság és a fikció között.

 

Mivel a film egyik főszereplője Perjés Zoltán nagy tapasztalatú DJ, adott hogy a filmhez menő soundtrack is készüljön különböző hazai bandák közreműködésével.

 

A Fekete Leves producerei Kresméry Dániel és Darvas Csanád voltak, a film a Krez Film gyártásában készül, a ZLS Productions és a Sysplex együttműködésével. További gyártópartner a Raindance Budapest. A koproducerek, Csutak Tamás és Nagy Lajos, biztosította a forgatáshoz szükséges készpénz befektetést is.

https://www.facebook.com/feketelevesfilm

  FEKETELEVESmaintitle.jpg

Bővebb információ:

Bodnár Tünde - tundebodnar@gmail.com +36 30 489 5870

Kresmery Dániel, producer – daniel@raindance.org

Idézetek:

Novák Erik, rendező:

“A fekete leves eddigi filmes pályám legizgalmasabb és legnehezebb bevállalása, de legintezívebb élménye is. 10 nap alatt leforgatni egy teljes akció pszichothriller black comedy-t, úgy hogy egyszere rendezem és szerepelek is, olyan érzelmi és szellemi hullámvasút volt, hogy a végére úgy elfáradtam mint még soha, és olyan elégedett voltam, mint még soha. “

 

Nagy Zsolt, színész:

„Azért vállaltam el a szerepet, mert Erikkel már csináltunk közösen egy filmet és azt gondoltam, hogy az elég referencia az IGENhez. A második ok pedig az, hogy barátok vagyunk.”

 

Kresmery Dániel, producer (Krez Film):

„Májusban meghoztuk azt a közös döntést, hogy filmet forgatunk, és kész.  Ez a film az elejétől a végéig egy no-budget projekt volt.  Be akartuk bizonyítani, hogy meg tudjuk csinálni. Most, hogy sikerült 6 hónapra rá leforgatni ilyen nagyszerű emberekkel és jókedvűen együtt dolgozva, mindannyiunkban felidézte, hogy miért is imádjuk a filmgyártást.  Rengeteg munkát és energiát tett bele mindenki, de lényegében ez egy örömprojekt minden szempontból.”

 

Herczeg Zoltán, divattervező (a filmben mint díler):

„Novák Eriket kb. 15-17 éve ismerem az éjszakából, az első komolyabb divatfotózásom rendezője, kreatívja és modellje volt. Elmebeteg lett a végeredmény, a szó jobbik értelmében. Aztán jött egy kis (nagy) szünet a kapcsolatunkban, mindenkinek másfele vezetett az útja, de később Erik esküvői öltönyét szintén én követtem el mindenki nagy örömére. Aztán újabb szünet, de minden egyes találkozásnál ott folytattuk, ahol évekkel korábban abbahagytuk: igaz, őszinte, tiszta, baráti szeretet ez. A Nyócker és a Zuhanórepülés még nagyobb rajongójává tett aztán, így mikor ez a kérés elért, nem volt kérdés számomra, hogy vállalom ezt a hatalmas megtiszteltetést. Imádtam ezt a munkát, a profizmus, a lélek, a szív találkozása ez a gyermeki, önzetlen lelkesedés legmagasabb fokán. Hatalmas élmény volt a közös munka!”

 

Szabó Simon, színész:

„Tetszett a sztori, de csakis az Erik kedvéért vállaltam. Soha többé, senki kedvéért nem vállalok ilyet!”

 

 

Fekete Leves nyers adatok:

 

Rendező: Novák Erik

Producer: Kresmery Dániel, Darvas Csanád

Koproducer: Csutak Tamás, Nagy Lajos

Executive Producer: Kutyik Gábor, Deák Péter

Szereplők: Perjés Zoltán (Feaky D), Nagy Zsolt, Szabó Simon, Fátyol Hermina, Novák Erik, Máté Gábor és Vágyvölgyi B. András

valamint Herczeg Zoltán, Földesi Ágnes, Bodnár Tünde és sokan mások.

Gyártó: Krez Film

a ZLS Productions és a Sysplex együttmüködésével.  

Gyártópartner: Raindance Budapest

Várható premier: 2014 tavasz

https://www.facebook.com/feketelevesfilm

süti beállítások módosítása