Nincs ilyen widget!

A Dom Pérignon P2 luxus cuvée Izlandi túrája

A Dom Pérignon Izland misztikus tájképét választotta hátteréül, hogy bemutassa vibráló és intenzív új tételét. A P2-1998 az évjárat második kiteljesedése, amikor a champagne kivételesen hosszú érlelés után a leginkább energikus formáját mutatja. Erre utal elnevezése is; ’Second Plénitude’.
 

.
Egy Dom Pérignon születése minden esetben az adott évjáraton múlik, hiszen a luxus cuvée készítésekor nem házasítják az évjáratokat. Kihívást jelent visszaadni az adott év sajátosságait a borban, hogy évekkel később, fokozatosan fejlődés után az megmutassa leginkább kifejező oldalát. A metamorfózis hosszú hónapokon és éveken át következik be, ahogy a pincék mélyén, a palackokban seprőn érlelik a tételeket.
Richard Goeffroy pincemester ezeket a készleteket végigkóstolva több évtizedes kutatómunkája és megfigyelései eredményeként fogalmazta meg, hogy a Dom Pérignon borainak fejlődése során háromszor érnek a kiteljesedés fázisába. Ilyenkor a champagne átütőbb, intenzívebb és erőteljesebb, míg két ilyen nagy pillanata között diszkréten húzódik meg a pincék mélyén.
.
A Dom Pérignon három kiteljesedése
.
Boraik fejlődésének első tetőpontja több mint 7 év érlelés után jön el, amely az évjárattól függően még hosszabb idő is lehet. Richard Geoffroy szerint ez a fázis a harmónia kiteljesedése, a champagne ekkor tökéletes egyensúllyal és jó potenciállal rendelkezik. Ez a Dom Pérignon, ahogy hazánkban is ismerjük.
A második kiteljesedés – ’Second Plénitude’ – minimum 12 év után érkezik el, ekkor a bor még kifejezőbb, tele van energiával és felfedi, hová fejlődhet. Ezen, korábban OEnothèque néven ismert tételeket jelöli majd mostantól a P2 név.
A harmadik csúcspont több mint 20 év érlelés után jön el, a palackban még tovább fejlődve a Dom Pérignon ekkor egy újabb, ismeretlen dimenzióba röpíti rajongóit. Ez a komplexitás kiteljesedésének szakasza.
.

.
P2, az egyediség luxusa
.
A most bemutatott P2-1998 modern és élénk, a luxus szimbólumának korlátlan energiái a jövőbe mutatnak, kifejezve a Dom Pérignon legfőbb értékét, az időtlenséget. 16 évvel ezelőtt született, hogy a második kiteljesedés fázisába érve most újra megmutassa, az idő múlása hogyan gazdagította. Intenzív, a kortyok kóstoláskor hullámként töltik ki a szájat és a mély, ásványos, jódos és fűszeres vibrálás páratlan, kristálytiszta formában fedi fel a bort.
Ahogy bármely high-tech képalkotás, a Dom Pérignon P2 részletgazdag és éles, ezt fejezi ki megújult külsője. Az egytónusú palack sötét és erőteljes megjelenést kapott egy matt, minimalista alumínium dobozba zárva.
.

.
Izland, a természet és a P2 energiáinak demonstrációja
.
A P2-t nemrég, május 9-én leplezték le Izlandon, a cuvée-hez illő, ásványokkal teli és misztikus szigetet választva díszletként. A helyszínen a természet és az új Dom Pérignon P2 tökéletes összhangja nyűgözte le a nemzetközi sajtó képviselőit – ahogyan a pincében érlelődő borok is folyamatosan mozgásban vannak, hogy hosszú evolúciójuk következő csúcspontján felszínre törjenek, Izland természeti erői is kitartóan alakítják a tájat, a vulkánok és gejzírek újra és újra a felszínre törnek.


.

A vendégek útja a Seljalandsfoss vízesés alatt átsétálva a nálunk is elérhető Dom Pérignon 2004-es évjáratának kóstolójával kezdődött, majd a pincemester személyesen mutatta be a P2-1998 tételt Izland egyik legnagyobb vulkánjának szomszédságában, a Gígjökull gleccsernél. A látványos felfedezőút egy titkos helyszínen rendezett fogadással ért véget.

.
forrás: 

www.domperignon.com és http://instagram.com/domperignonofficial

süti beállítások módosítása