Nincs ilyen widget!

Homoerotikus postabélyegeket dob piacra a finn posta

Az első postabélyeget hivatalosan 174 évvel ezelőtt, 1840. május 6-án hozták forgalomba Nagy-Britanniában. A Penny Black-en Viktória királynő arcképe volt látható. Manapság már a Simpson család tagjaitól Yoda mesteren át Elvis Presleyig sokféle fizimiskát felnyalhattunk a levelekre és képeslapokra, a nemzeti posták évről-évre kirukkolnak valami érdekességgel. A finnek például formás férfihátsókat is ízlelgethetnek idén szeptembertől. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

TFstamp3_34581.jpg

Az elektronikus levelezés korában azt gondolnánk, a hagyományos postaforgalomnak befellegzett. Jómagam bélyeget már nem is emlékszem mikor nyálaztam utoljára, ennek ellenére talán a filatelisták nem csökkenő keresleti nyomásának hatására a bélyegnyomás a mai napig létező iparág.

timbresmajeste01.jpg

A finn posta például április közepén jelentette be, hogy idén ősszel hét új sorozatot hoz forgalomba, összesen 33 különféle designnal. A finn őszi kertek, az ország hídjainak, valamint a változó mindennapoknak a bemutatása és karácsonyi képek mellett a világszerte elismert finn művész, Tom of Finland (a.k.a. Touko Laaksonen) homoerotikus rajzai érdemelnek különös figyelmet.

TFstamp1_34577.jpg

TFsheet_34574.jpg

TFstamp2_34579.jpg

Képek forrása 1, 2.
 

süti beállítások módosítása