Nincs ilyen widget!

Új klasszikus születik

Kenyér, tészta, darált hús és kolbász – bárki egyetértene abban, hogy nincs finomabb annál, mint ha ezeket otthon készítjük el. A gyúrás, dagasztás, darálás, keverés azonban kézzel fáradságos művelet. Szerencsére az új létezik egy új konyhagép, amely mindebben a segítségünkre van, így nekünk nincs más dolgunk, mint begyűjteni a finom fogások és a gyönyörű konyhagépünk után járó elismeréseket.

Electrolux_Assistent_image-7.jpg

Itthon is egyre többen figyelünk oda arra, hogy az elfogyasztott ételekben ne legyen adalékanyag, térfogatnövelő-szer, ízfokozó vagy tartósítószer. Ha otthon sütünk-főzünk, nem csak ezeket kerülhetjük el, de finomabbakat is ehetünk. Hiszen mi lehetne illatosabb a frissen sült házi kenyérnél vagy ízletesebb az otthon gyúrt tésztánál?

Electrolux_Assistent_image-3.jpg

Electrolux_Assistent_image-4.jpg

Ezek elkészítésénél a munka nehezét nyugodtan a multifunkciós Electrolux Assistent konyhagépre bízhatjuk: a készülék gyúr, dagaszt, kever, kemény habot ver, a megfelelő tartozékkal pedig húst darál és zöldséget is aprít. Ezer wattos motorja a legnehezebb feladatokkal is megbirkózik, robosztus kialakítása pedig minden kihívásnak ellenáll. Az Assistent munkáját 10 sebességfokozata segíti, rozsdamentes acélból készült 4,8 literes keverőtáljában pedig a nagyobb adag ételek előkészítése sem jelent problémát.

Electrolux_Assistent_image-2.jpg

Az új Electrolux Assistent amellett, hogy hasznos segítség a konyhában, olyan szép, hogy büszkén tesszük ki a konyhapultra, hogy vendégeink is megcsodálják. Elegáns formájában múlt századi elődjének designelemei köszönnek vissza, amelyhez finoman illeszkednek a mai technológiai igények. A piros és fekete készülékek fémesen csillogó keverőtálját LED világítja meg, kezelőgombja kék fényben játszik. (Az ősök: 1,2,3)

Electrolux_Assistent_image-5.jpg

Az Electrolux Assistent konyhagép érdemeit a mögötte álló tapasztalatoknak és hagyományoknak köszönheti. Az első Assistent az 1940-es években került forgalomba, hogy megkönnyítse dédanyáink és nagyanyáink munkáját a konyhában. A legújabb modellek az ikonikus előd érdemeit követve a modern családok igényeit szolgálják ki. Fejlesztésüket Michelin csillagos mesterszakácsok szakmai tapasztalatai és tanácsai inspirálták, hogy a professzionális konyhatechnológia otthonainkban is elérhetővé váljon.

Electrolux_Assistent_image-6.jpg
Az alap felszereltségű, piros színű Electrolux Assistent (modell szám: EKM4000) 99 900 Forintos, a húsdaráló és zöldségaprító kiegészítőket is tartalmazó fekete készülék (modell szám: EKM4200) 139 990 Forintos ajánlott fogyasztói áron kapható a műszaki szakkereskedésekben.

Electrolux_Assistent_modellszam_-EKM4000_1.jpgElectrolux_Assistent_modellszam_4200_1.jpg

Az Assistent konyhagéphez az Electrolux weboldalán, az Egy Falat Inspiráció rovat videóreceptjei között recepteket is talál. Próbálja ki a legropogósabb olasz kekszet, a biscottit vagy nézze meg a francia konyha egyik jól variálható alapreceptje, a quiche elkészítését, és meglátja, az Assistent milyen nagy segítség!

MAUTNER ZSÓFI RECEPTJEI (fotó Lakner Zsófi):

MZs.jpg

Sajtos puffancs


Hozzávalók kb. 40 darabhoz
2,5 dl tej
12 dkg vaj
1 kávéskanál só
15 dkg liszt
4 tojás + 1 a tetejére
15 dkg reszelt sajt (pl. Gruyere és parmezán vegyesen)


A sütőt előmelegítjük 210C fokra. Lábasban felmelegítjük a tejet és a vajat, hozzáadjuk a sót. Amikor elolvadt a vaj, hozzáadjuk a lisztet. Először kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd amikor kezd összeállni, fakanálra váltunk, és azzal keverjük. Az összeállt masszát kb. 2 percig főzzük, amíg a felülete sima lesz. A liszt elkezdi bevonni a lábas alját. Keverőtálba borítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk, amíg kissé lehűl. Robotgép dagasztókarjával keverjük el a masszában a tojásokat, amelyeket egyesével adunk hozzá, mindig csak azt követően, hogy az előző tojást beledolgoztuk. Az utolsó tojásnál a reszelt sajtot is belekeverjük. Kiskanál segítségével, vagy habzsákból kb. 3-4cm átmérőjű korongokat nyomunk, legyen közöttük hely (csak két tepsin fog elférni). Nedves ujjal elegyengetjük a csúcsukat. Megkenjük a felvert tojással (megszórhatjuk mákkal, vagy köménymaggal). A forró sütőben 20 percig sütjük, közben nem szabad kinyitni a sütőt.

 

Gyömbéres-csokoládés kuglóf


Hozzávalók 1 nagy kuglófhoz
25 dkg puha vaj
30 dkg kristálycukor
40 dkg liszt
4 tojás
4 citrom héja, lereszelve
2 cm friss gyömbér, reszelve
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 kk. só
15 dkg csokoládélencse
10 dkg kandírozott gyömbér
1,5 dl kaukázusi kefír
½ dl frissen facsart citromlé

Szirup:
1 dl frissen facsart citromlé
10 dkg kristálycukor
2 szelet friss gyömbér


Máz:
15 dkg porcukor, szitálva
3-4 ek. frissen facsart citromlé


A sütőt előmelegítem 170 °C-ra. Kivajazok és kilisztezek egy kuglóf formát. A tésztához habosra keverem a puha vajat a cukorral. Egyesével hozzáadom a tojásokat, valamint a reszelt citromhéjat és gyömbért. Egy másik tálban összeszitálom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót. Egy harmadik tálkában összekeverem a fél dl friss citromlevet, a kefírt. A vajas tojásos keverékbe lassan, felváltva adagolom és keverem a lisztet és a „nedves” hozzávalókat. A csokilencsét és a finomra kockázott kandírozott gyömbért összekeverem egy tk liszttel. Hozzáadom a tésztához. A kész masszát elosztom a formában. 60 perc alatt készre sütöm, akkor jó, ha egy fogpiszkáló szárazon jön ki belőle. Amíg a tészta sül, elkészítem a szirupot: összeforralom a citromlevet a cukorral, hogy az teljesen felolvadjon. Amikor a süti megsült, megszurkálom egy fogpiszkálóval és meglocsolom a sziruppal. Amikor a kuglóf teljesen kihűlt (fontos, hogy tényleg teljesen lehűljön a süti, különben a máz elolvad rajta), a mázhoz átszitálom a porcukrot és teljesen simára keverem a 3-4 ek citromlével. Kettéosztom és késsel rákenem a süti tetejére.

 

Frankfurti zöldfűszeres tojáskrém


Hozzávalók 2-4 adaghoz
2 főtt tojás
2 kicsi csemegeuborka
½ hagyma (vagy 1 salotta)
1 fokhagymagerezd
½ citrom reszelt héja és leve
1 púpos ek. majonéz
1 púpos ek. tejföl
1 tk. mustár
só, bors
½ csokor petrezselyem
½ csokor snidling


A főtt tojást, csemegeuborkát, hagymát egészen apró kockákra vágom. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, például vendégséghez, a robotgép aprító tárcsáját használjuk. Hozzákeverem a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, borssal ízesítem. Belereszelek egy gerezd fokhagymát, fél citrom héját. A friss fűszernövényeket éles késsel teljesen finomra aprítom (lehet géppel is), és hozzákeverem a mártáshoz. Friss kenyérrel, tavaszi zöldségekkel tálalom.

Forrás

süti beállítások módosítása