Nincs ilyen widget!

Székesfehérvári utcaszínezők

Történt egyszer, hogy a vén Tél határidőnaplója elveszett. Tél úr öreg volt már, így aztán kénytelen volt valamennyi tevékenységét feljegyezni, mert egyre többször hibázott. Sajnos ez a módszer sem mindig jelet 100%-os biztosítékot. Tavaly például visszapörgetett véletlenül néhány lapot, így január 15. helyett március 15-én szórta tele Magyarországot hóval. Megfogadta, hogy az idén jobban figyel, de a demencia, az demencia. A lényeg, hogy a határidőbe bejegyzett tevékenységek időpontjait teljesen elfelejtette, még emlékezett egy-két dologra, de a kisebb országokat még akkor sem tudta volna felidézni, ha kiskutyákkal kínozták volna. Így történt aztán, hogy Magyarországon elmaradt a tél kivéve egy-két hetet, de akkor meg azt hitte az öreg, hogy Szlovákiában van.

A székesfehérvári kreatívok megelégelték ezt a semmit és úgy gondolták, ha már nem lehet tél, legyen tavasz. Először megpróbálták elérni a Tavasztündért, de persze az még egy másik projekten dolgozott. Nem lettek volna kreatívok, ha nem találnak ki valami mást. Némi inspirációt kaptak egy nemzetközi próbálkozásból (ne gondoljuk, hogy csak minket felejtett el az öreg), ami a Colorful Day, de ha már lúd, legyen kövér alapon rögtön kettő ilyen napot szerveztek.
A profi Fonalkommandó és az Origamigang összefogásával vettek kezelésbe egy olyan utcácskát, ahol hasonlóan a télhez, a város élete is elmaradt. Néhányan ugyan laknak itt, meg át is járnak erre, de ezen túl az égvilágon semmi nem történik. Valójában nem is utca, hanem csak egy köz. Csodálatos pár méter, amelyet egyik irányból a ciszterek templomának impozáns oldala ural, szemben pedig viszonylag jó állapotú polgárházak állnak, szűk átjárót engedve az esetleges napfénynek. Központi helyen van ezen utcácska, mégis kevés figyelem esik rá. Tehát február 21-22-én jó pár fiatallal karöltve fonalaztak, hajtogattak, kivágtak, ragasztgattak, festegettek , majd egy füligvigyorú flashmobbal megkoronázva megtették, amit akartak. Életet teremtettek. Nézzétek!
 forrás: Kocsis Noémi
süti beállítások módosítása