Nincs ilyen widget!

A szerelem színe és árnyalatai - A nő (her) című film

Olyan színben látjuk a világot... amilyen hangulatban vagyunk, amilyen színekkel körbevesszük magunkat, illetve amilyenben szeretnénk! A nő című filmben kellemes korall vörös árnyalatok szövik át végig a filmkockákat, finom lilás rózsaszínnel és narancsos barackkal vegyítve. A látvány szerelem első látásra. Az 5 Oscar jelölés nem véletlen... (Szerző: Sziráki Zsófia, Design Depo Kft.)
 

 


Az 5 Oscar jelölés - köztük a production design és két zene kategóriában (kísérőzene "Arcade Fire" és betétdal The Moon Song Karen O szerzemény) - annak köszönhető, hogy kellemesen lágy dallamokkal, meleg színekbe burkolt és puha fényekben úszó jelenetekkel utazunk a közeli jövőben játszódó szerelmi történet misztikus világába. Rendező: Spike Jonze


 
 


A látvány nagyon is lényeges, mert a főszereplő (Joaquin Phoenix) alakítását szépen kiegészítve az "akciómentes" film ezzel nagy hatást gyakorol ránk. Korall vöröset látunk a főszereplő Theodore zakóján, mályva színt az ingén, a függönyön a háttérben. Imádtam, hogy egy sárga, egy barack és egy zöld egyszínű függöny volt egy hatalmas ablakon...
 


... és a színes üveg paravánokat!

 
 
 
 

A jól komponált képek láttán elgondolkodunk a szerelmen magán, mélységén, tárgyán, összetettségén, érzelmeink relativitásán... 




 

Egy piros párna, lámpa és kredenc...

Photos: by Courtesy of Warner Bros. Picture - © 2013 - Untitled Rick Howard Company LLC
Zenéről bővebben itt

Ajánlom a filmet mindenkinek, aki szeret szeretni, aki társra vágyik, és annak aki szeretne elgondolkodni azon, merre tartanak emberi kapcsolataink.
 
 
A lakberendezési vonatkozás
 
Ajánlom mindenkinek, akinek fontos a környezete. Érdekes, hogy bár a film a jövőben játszódik, nem rideg színekkel apellál, mint pl. a Feledés (Oblivion), hanem meleg tónusokkal, és bizony modernre vett retro környezettel.
A színek hangulatunkra gyakorolt és gyógyító hatásáról ódákat lehet zengeni. A korall vörös egyik árnyalata 2012-ben az év színe volt: Tangerine Tango. A korall spirituálisan a melankólia ellenszere, fejleszti a lelki szenzitivitást, erősíti a kiegyensúlyozottságot, növeli a szexuális vágyat. (Tavaly a smaragd zöld hozott nyugalmat, idén pedig az orchidea lila borzolja érzékszerveinket.)
 
 
 
Na, azért nem ennyire!:) 
 
Íme néhány színben passzoló ötlet, amivel feldobhatjuk környezetünket:


  
 
 
 
 
 
 
Mesés textilek és színes üvegek.
 
 
 
 
Ráadás kíváncsiság: a film melyik jelenetében látható szépséges szivárvány színű ágytakaró?
  
 
 
Jó szórakozást kívánok a filmhez! Theodore és a nők:)

Amy Adams mályva ruhában, pirulásra késztető dekoltázzsal, ami már-már védjegye az Amerikai Botrány c. film óta. Ez a film is kötelezően megnézendő!:)


Korábbi filmes és színes cikkeimet is ajánlom pl. az év színéről...
Forrás: 1 2 3 4 5 6
 
süti beállítások módosítása