Nincs ilyen widget!

Az év irodája 2013

Az Év Irodája pályázat nyertese 2013-ban az Avis Budget Group irodája lett, melynek terveit az Europadesign készítette. Az Avis Budget Group BSC idén márciusban költözött a Váci úti irodafolyosó közvetlen környezetében található Green House-ba, amely Magyarország legzöldebb, LEED Platina minősítésű irodaháza. 

Szerző: Mandaline

2.jpg

"A közösségi terek és a munkaállomások tervezése, valamint megvalósítása az Y-generáció összes igényét kielégíti, miközben egy igazi XXI. századi irodatér és egy versenyképes munkahelyi kultúra jött létre." (iroda.hu)

..

Mit is jelent az Y-generáció és mitől olyan mások az ő igényeik? Ők a számítógépek, a számítógépes játékok nemzedéke, akik már egészen pici koruktól fogva az élet részének tekintik a gépek jelenlétét az életükben. Természetes számukra a számítógép használata, az okos telefon, az internet, a korlátlan információ hozzáférés, a mozgás, a kommunikáció akár a bolygó másik felével. Az élet online történik, a szobában egymás mellett ülők is levelet írnak, chat szobákban folynak a megbeszélések.

.

És persze a dolog árnyoldala a fizikai szociális érintkezés hiánya, a természettől való eltávolodás. Az irodákban, szürkeségben eltöltött rengeteg idő pedig, a legkitartóbb munkaerőből is kiöli a lelket egy idő után.

.

Emiatt a mai kor irodaházait már nem a hagyományos, konzervatív, minimál uralja, hanem a tiszta funkcionalitás mellett, új megközelítésben az élet-tér élhetősége, szerethetősége. A hangsúly a kimozdításon van az egyes terek újraértelmezésével. Talán olykor játszótér hatása van, ahogy ezeken a képeken is látszik, de ez nagyon is jól illeszkedik a mai kor igényeihez.

4.jpg

9.jpg

5.jpg

0.jpg

1.jpg

10.jpg

01.jpg

11.jpg

3.jpg

12.jpg

7.jpg

13.jpg

19.jpg

14.jpg

16.jpg

17.jpg

6.jpg

18.jpg

süti beállítások módosítása