Nincs ilyen widget!

Lakberendezési tippek: otthonfelújítás gyorsan és könnyen

Szeretnéd feldobni lakásod? Szeretnéd tudni, mitől lehet még otthonosabb és barátságosabb? Lakásod berendezésének (újra)tervezésénél vedd figyelembe az alábbi néhány tippet, amit Elliot March, a Marc&White igazgatója, Bianca Ladow, az Earlcrown ügyvezetője és Mariann Shillingford, a Dulux kreatív igazgatója ajánlanak figyelmünkbe. A totalbutor.hu írása.

1.jpg.jpg

Kirakatban a lépcső

Ne úgy bánj a lépcsővel, mintha az csak egy átmenet lenne a lent és fent között! Pontosan gondold át, hogy milyen anyagokat fogsz használni -  pl. üveg vagy tölgyfakorlátot -, mert ez lehet lakásod fókuszpontja. A két kulcs tehát: milyen anyagokat használsz, és milyen  formavilágú lépcsőt tervezel otthonodba - mondja Elliot March, a Marc&White igazgatója.

2.jpg.jpg

Alakítsd át a tárolószekrényeidet!

A méretre szabott, egyedi asztalosmunkával elkészített tárolókkal hatalmas mennyiségű helyet spórolhatunk meg a lapra szerelt tárolókhoz képest, és ez egy egyszerű, gazdaságos módja otthonunk újratervezésének. Az asztalossal való előállítás egyben azt is jelenti, hogy pontosan a megfelelő helyeken fogod kialakítani a tárolókat, és olyan egyedi összeállítást kapsz, amelyet te terveztél, és ami nem úgy néz ki, mintha most húzták volna elő egy katalógusból. Ehhez még az sem kell, hogy rengeteg pénzt költs – használhatsz egyszerű anyagokat és megoldásokat, így is nagyszerű eredményeket érhetünk el – mondja Elliott.

3.jpg.jpg

Legyen előszobád!

Ugyan sok időt nem töltünk az előszobában, ám nem szabad megfeledkeznünk erről a helyről sem! Bár közhely, de az első benyomás igenis számít. Ha megfelelő előszoba bútorokkal és egyéb kiegészítőkkel rendezed be, minden alkalommal örömödet leled benne, amikor belépsz otthonodba. Mindezt egyszerűen elérheted a megfelelő kellékek és berendezések alkalmazásával, ajtóra akasztható díszekkel – ezek mind értékes beruházások, ha arra gondolunk, hogy nap mint nap használjuk az előszobát, és gyakran ez az első és utolsó benyomás, amikor belépünk vagy elhagyjuk otthonunkat.

4.jpg.jpg

Ne vidd túlzásba!

A trükk az, hogy kerüljük a túlzásokat, ne legyen semmi túl feltűnő és stilizált, mivel ezeket nap mint nap használjuk. Ha mégis feltűnő színeket szeretnél, akkor használd őket elszórtan párnákon szétdobálva és a fő szöveteken használj kevésbé élénk színeket.  

5.jpg.jpg

Fesd át a padlódeszkákat!

Fesd át a padlót és ne törődj a járkálás miatti elhasználódással. A tevékenységed eredménye egy gyönyörű, saját készítésű élettér lesz.

6.jpg.jpg

Nyisd ki a konyhádat…

A skandináv, egyterű elrendezés hosszú ideje divatos. De most már könnyebb kinyitni a konyhát, és összekapcsolni a környező szobákkal, most már nincs szükség ajtóra, amely megosztja a tereket, helyette használhatsz  egy speciális, tűzálló függönyt, amely ugyanazt tudja, ám láthatatlan.

7.jpg.jpg

 

…de ne felejtsd el a magánszférát!

Ne vidd túlzásba az egyterű életmódot. Biztosítsd, hogy megmaradjon az a magánzóna, ahol pihenhetsz és elbújhatsz. Sok ember költi a pénzét a legjobban látható terekre, mint a konyha vagy a fürdőszoba, de nem szabadna alulkalkulálni egy pazarul berendezett „hálószoba lakosztály” kialakítását sem. Olcsó, de igényes megoldást jelenthetnek például a Black Red White bútorok.

8_2.jpg

Használj mozgatható fényeket!

A lefelé irányuló fényforrásoknak az a tulajdonsága, hogy szórt fényt bocsátanak ki a plafon minden részéből, ami gyakran vezet bántóan világos terekhez. Ezért nem árt beruházni néhány érdekes tervezésű szabadon álló padlólámpába. Ezeket átvihetjük a különböző szobákba, így megváltoztathatjuk a terek hangulatát. Ne feledkezzünk meg a fali lámpákról sem – ezek is elegáns alternatívái a közvetlen megvilágításnak.

9.jpg.jpg

Használj kéket!

A jégkék nagyon nyugtató lehet egy forgalmas, zajos környezetben. Világosan tartja a szobát, miközben érdekes a színe. Könnyű hozzáadni más színeket, semleges marad, ám sosem válik unalmassá. Ezen kívül a szürke használatát javasoljuk, mellyel hasonló hatást lehet elérni.

10.jpg.jpg

Építs szobát a kertben!

Hozd be a külső teret, vagyis bánj úgy a kinti terekkel, mint egy szobával. Legyen egy kis fedett teraszod, amely részleteiben egy szobához hasonlít: fesd ki a falakat, rendezd be megfelelő minőségű bútorokkal, teremtsd meg a folytonosságot a padlók között, amelyek segítenek összehozni a benti és kinti tereket.

11.jpg.jpg

süti beállítások módosítása