Nincs ilyen widget!

dekoody utazásai - bajor kalandok bőrnadrágban 2.

Amíg  A Föld népességének túlnyomó többsége épp a szilveszteri mulatozást szükségszerűen követő másnaposság jeleit produkálta intenzíven, addig Dekoody már alig várta a január elsejei évköszöntő tűzijátékot a Königsee partján. (Szerkesztő: Zboróvári Kriszti)

BGL-0204.jpg

Nem volt ezzel az érzéssel egyedül, szemmel láthatóan a környékről mindenki ide igyekezett, az este hatórás kezdés előtt tíz perccel gyakorlatilag alig volt már hely a tóparti parkolóban. A tűzijáték fergeteges volt, a tömegek az utolsó durranásokat követően megindultak hazafelé, ám sokan maradtak az utcabálra is.

A zenét egy fabódéból a helyi lemezlovas, DJ Jürgen szolgáltatta, aki bravúros mozdulatokkal cserélgette a CD-ket a lejátszóban, két szám között mindig vágyfokozó hatásszünetet tartva. A környékbeli fiatalok egy csoportja komoly koreográfiát előadva mozdult a számukra ismerős, a mi fülünknek teljesen idegen német popslágerekre, ám mikor néha nemzetközi dallam csendült fel, Dekoody is örömmel táncra perdült. Aki elég figyelmes, felfedezheti hősünket az alábbi videóban.

Azt azért be kell vallani, hogy a hideg elviselésére és a hangulat fokozására Dekoody a büfében elfogyasztott némi lélekmelegítőt, a helyi párlatot, mely immunerősítő alpesi gyógynövények keverékéből készül az 1692 óta működő Grassl pálinkaüzemben, Berchtesgaden határában.

BGL-0183.jpg

A környék központi települése, a hegyláncok ölelésében fekvő festői Berchtesgaden adventi vására szerencsére még nem zárt be, így Dekoody városnézés közben a vásári bódék felhozatalát is megtekintette. Szokása szerint pózolt a helyi arcokkal, bőrgatyás Hanzival, a medvével, és Klausszal, a mormotával.

BGL-0062.jpg

BGL-0064.jpg

BGL-0057.jpg

BGL-0052.jpg

BGL-0051.jpg

BGL-0060.jpg

BGL-0053.jpg

BGL-0048.jpg

BGL-0035.jpg

Óriási élmény volt számára a sóbányában tett látogatás, amelyet mindenkinek meleg szívvel ajánl, sajnos fotókkal nem szolgálhatunk, mert odabent tilos volt a fényképezés. A Salzbergwerk weboldalán azonban minden hasznos információ megtalálható.

Szintén Berchtesgadenből közelíthető meg a történelemkönyvekből ismert Sasfészek, amely Hitler szolid nyaralócskája volt, a führer 50-ik születésnapjára kapta Martin Bormanntól. A háborút követően az amerikai hadsereg pihenőhelyéül szolgált az épület, mely 1834 méteres magasságban fekszik és lenyűgöző körpanorámával rendelkezik a környékre, szép időben egészen Salzburgig el lehet látni. A ház ma étteremként funkcionál, igaz, a téli időszakban nem tart nyitva, májustól októberig látogatható.  Dekoodyt ez persze cseppet sem zavarta, a hóval borított úton bátran vágott neki a két és félórás gyalogtúrának, hogy a hegytetőn fújó fagyos szélben újabb csúcstámadással zárja napját.

BGL-0223.jpg

BGL-0217.jpg

BGL-0193.jpg

BGL-0204.jpg

BGL-0219.jpg

BGL-0210.jpg

BGL-0235.jpg

Dekoody további bőrgatyás kalandjai folytatódnak a jövő héten.

süti beállítások módosítása