Nincs ilyen widget!

Telefonos applikáció design

A dizájnnak sok területe van. Az egyik például a telefonos alkalmazásoké. A Budapest Design Week keretében látogattunk el még tavaly a Team Distinction irodájába, ahol egy 24 órás küzdelemben mérhette össze erejét kilenc nagyszerű csapat. Feladatuk egy mobil telefonra fejlesztett alkalmazás elkészítése volt, egészen az alapoktól. A fotók nemcsak a verseny miatt érdekesek, hanem azért is, mert az irodát méltán láthattuk 2013-ban az Év irodája 2013-as verseny jelöltjei között. Kíváncsian várjuk, hol végez az iroda a versenyben. A közönségszavazás lezárult, az eredményt 2014. február 6-án tudhatjuk meg. (Szerzők: Hujber-Nagy Aletta és Csontos Mónika)

team distinction 3012.jpg

1 design het 2013.jpg

2 design het 2013.jpg

3 design het 2013.jpg

4 design het 2013.jpg

5 design het 2013.jpg

6 design het 2013.jpg

7 design het 2013.jpg

8 design het 2013.jpg

9 design het 2013.jpg

10 design het 2013.jpg

11 design het 2013.jpg

CSAPATBEMUTATÓ

Minden csapat egy városról kapta a nevét. A tervezés alapeszköze még mindig a papír és a ceruza, még akkor is, ha rendkívül sok gépesített skiccet készítő alkalmazás van a piacon. A hagyományos eszköz segíti a gondolkodást, interaktív, és verhetetlen a sebessége. Egy kreatív csapat sem volt meg tehát nélküle, volt akinél üres telefon kijelzőt ábrázoló lapokat is láttunk, de a legtöbben tipikus Móriczka ábrákkal indították el a munkájukat.

Cuppertino – Idő menedzser – iPhone alkalmazás

Az alapkoncepció egy olyan infografikát létrehozni, ahol a napi tevékenységeink egyesúlyát a naptár használatával érzékelhetjük. Egyes tevékenyég típusokhoz egyedi pontrendszerrel kapcsolódik a pókhálódiagram, ami figyelmeztet, ha túlzásba vittük a munkát, vagy esetleg keveset foglalkozunk sporttolással. A grafika nagyon kifinomult, bár nem könnyen érthető avatatlan szemek számára. De ha megszokja az ember, óramű pontossággal lehet belőle tájékozódni.

Fejlesztési eszközök/források: Xcode, Photshop, Drobox, Git HUB

Balance_with_frame

Reikjavik – Poke– iPhone alkalmazás

Egy nagyon hasznos kis app létrehozását határozta el a csapat, amely leveszi a vállunkról azt a kínos terhet, hogy kölcsönadott holmijainkat vissza kell kérnünk ismerőseinktől. Valójában egy figyelmeztető program, amely nyilvántartja a “kintlevőségeinket” és email illevte sms üzenetket küld az adósunknak.

Fejlesztési eszközök/források: Xcode, Photshop, Git HUB, Parse.com

poke_with_frame

Temesvár – Ready Set Holiday alkalmazás

Egy nyaralási segédet kapunk Temesvár csapatától, egy olyan ellenőrző listát, amelyben minden szükséges ruha, cipő, napozó felszerelés, repülőjegy, útlevél stb. benne van, amit feltétlenül magunkkal akarunk vinni és nem szeretnénk elfelejteni. Ennek hagyományos módja a papír alapú lista, ami egyrészt végtelen idő összerakni, másrészt előszőr az tűnik el pakolás közben. Az alkalmazás figyelmeztet, ha valami elmaradt.

Fejlesztési eszközök/források: Visual Basic, SQL Light, Flickr

ready_set_with_frame

Miami – Wrkon – iPhone alkalmazás

A Wrkon, egy munkahelyi státusz program, ahol a munkatársak folyamatosan figyelemmel kísérhetik, mit csinál a másik. Nem egy ellenőrző szoftver, önkéntes alapon működő belső chat és információ megosztás a szerepe. Feldobott témák, segítségkérés, szabad kapacitás jelzés, kávé szünetre összehívott beszélgetés a célja.

Fejlesztési eszközök/források: Objecitve C, Photshop, Git HUB, Sketch

wrkon_with_frame

Bangkok – Játék – iPhone

Egy olyan játékot talált ki a Bangkok csapat, amely a barátaink felismerésére ösztönöz kis képrészletek alapján, a játék véletlenszerűen mutat képrészleteket a facebook ismerőseink képeiből, amelyek felismeréséhez kérhetünk segítséget a többiektől.

Grafika: Flat design

Fejlesztési eszközök/források: Photoshp, Xcode, Java Script – Titanium Studio, MySql, Saját adatbázissal

frace_with_frame

Boston – Konferencia – Android alkalmazás

Ma már a nagyobb konferenciákon, vagy rendezvényeken saját mobil alkalmazást adnak a vendégeknek, tájékozódási céllal. Az itt megvalósuló alkalmazás abban különbözik az egyedi fejlesztésektől, hogy általános, illeszthető, testre szabható mégis alapmodulokból felépülő programot terveztek az alkotók. Térkép, naptár,esemény figyelő érhető el weben keresztül.

Fejlesztési eszközök/források: .net, azure, Sketch, iStock, Androidos keretrendszer.

team_boston_app_with_frame


Wiena – Micro Social Network – Windows Phone alkalmazás

A gyermekvárás az alkalmazás témája. A teljes folyamatot követő program, hétről-hétre segíti a kismamákat az aktuális teendőkkel kapcsolatban (vizsgálatok, adminisztráció). Csak a két szülő között zajlik információ áramlá. Az aktuális teendőkön túl megoszthatja az anya az apával érzéseit, a növekvő gyermekkel kapcsolatba. Mérföldöveket is tartalmaz majd, pl. a 12. héten a szülők általános meosztó oldalakon is közzétehetik a baba érkezésének hírét.

Fejlesztési eszközök/források:  Visual Studio, C#, Silver

prez_with_frame

Cambridge – So – iPhone alkalmazás

A So egy mobil adatfelhő, amely a környezetből beszűrődő jeleket fogja fel, és továbbítja a felhasználó telefonjára térkép és listák formájában. Egy buszon utazva tudhatjuk milyen zenét hallgat a másik, mit olvas, milyen események zajlanak körülöttünk, hol van egy jó étterem. Persze mindezt kizárólag önkéntes alapon. Hiszen nem a kémkedés a célja.

Fejlesztési eszközök/források: Xcode, Photshop, Git HUB, Parse.com

so_with_frame

Dubai – Weat – Android alkalmazás – GYŐZTES ALKALMAZÁS

Ételrendelés a téma, de nem a hagyományosnak mondható formában. Ez is egy irodai alkalmazás, ahol a munkatársak egy alkalmazásban összegyűjtik ki mit szeretne enni, és azt végül egyetlen rendelésben összesítve adja le egyetlen munkatárs. Ezzel követhetővé válik ki mit rendelt, semmi sem marad ki, ráadásul a megérkező étel elosztásakor sincs probléma, ki mit kért korábban.

Fejlesztési eszközök/források: Azure, Visual Studio, Eclipse, Asp .Net NVC, Photoshop

weat_with_frame

VERSENYZŐK MUNKA KÖZBEN

13 design het 2013.jpg

15 design het 2013.jpg

16 design het 2013.jpg

18 design het 2013.jpg

19 design het 2013.jpg

24 design het 2013.jpg

33 design het 2013.jpg

20 design het 2013.jpg

süti beállítások módosítása