Nincs ilyen widget!

Madárlesen

Vége a láblógatásnak. Az ajándékvadászat és az aprósütemény majszolás is véget ért. Itt az ideje, hogy a mi bendőnk helyett a kis madarakra fókuszáljunk kicsit, akik a hideg beköszöntével egyre nehezebben jutnak elemózsiához. A madáretetőt készíthetjük ajándékba, vagy a gyerekekkel közösen. Íme néhány pofás ötlet dalospacsirtáknak, vándormadaraknak, hazatalálóknak... (Szerző: Sziráki ZsófiaDesign Depo Kft.)

Fontos, hogy ha egyszer elhatároztuk, hogy felállítunk egy madáretetőt, akkor - ha a madarak már odaszoktak - ne hagyjuk abba az etetést tavasz kezdetéig, mert télen a madaraknak nehéz új élelemforrást találni. 

 


Nézzünk körül a madáretetők háza táján:

 


Az etetőt készíthetjük maradék anyagokból, hagyományosan vagy ötletes design megoldásokkal.  A madarak etetésére használhatunk sótlan szalonnát, zabot, diót, olajos magvakat, almát, répát, bogyókat, vagy akár készen kapható madáreleséget is. 

 
A régi is lehet szép:
 

 

 

 
Többlakásos megoldások:

 

   


Madárapartman cikkem:


Ne tegyünk a madáretetőbe sós szalonnát, kenyérből pedig csak annyit, hogy egyszerre elfogyjon, mert a nedves kenyér megerjed, és ez a kis madarakat megbetegítheti, akár el is pusztíthatja.

A hótakaró elolvadása után, február vége, március eleje körül fokozatosan csökkenthető a kitett eleség mennyisége, hogy a madarak újra rászokjanak az élelemkeresésre. Az idő melegedésével előjönnek a rovarok, férgek, így a madaraknak már nem lesz szükségük élelem utánpótlásra.

Te milyen madáretetési módszereket ismersz még? Pl. faggyúban vagy viaszban magvak...

 



Kreatív és design odúk:

 



 

 
 




 

Modern barátoknak:


 
Dalospacsirtáknak:

Időjósoknak:

   
 


Vándoroknak:





Hazatalálóknak:

   


A fény az út végén:


  Forrás: 1 2 3 4

süti beállítások módosítása