Nincs ilyen widget!

Fürdőszobai fények

Sötét téli hajnalon álmosan, félig lehunyt szemmel botorkálunk ki a fürdőszobába. Ugye ismerős a kép? Egy mozdulattal felkapcsoljuk a világítást, de mégsem látunk semmit. Két oka is lehet ennek: nem elég a fény, vagy pont hogy fényárban úszik az egész helyiség... "Pedig amikor felraktuk azt a szép lámpát, éppen ezt szerettük volna." Nézzük meg, hogy mit tehetünk az ideális fürdőszobai világításért... (Szerző: Sziráki Zsófia)
 

A világ legcsodálatosabb és legdizájnosabb fürdőszobája lehet a miénk, ha a fények nem megfelelőek, nem érvényesül sem forma, sem funkció. 
Bizony igaz ez fordítva is: jól eltalált, hangulatos világítással egy kicsi fürdőszoba is igazi "spa" gyöngyszem lehet.
 
Természetes fény nem minden fürdőszoba számára adatik meg. Fel a fejjel, mert a megfelelő világítással ideális fényeket varázsolhatunk sminkeléshez, borotválkozáshoz is! 
 
A megoldás az, hogy több oldalról érkezzen a fény, így egyenletesen oszlik el arcunkon.
Nem a tükröt és nem csak fejünk búbját kell, hogy megvilágítsuk!
A tükör feletti, egyenletes fényt adó hosszú lámpa is lehet jó megoldás:
Két külön mosdóhoz két külön falikar szépen passzol:
A lakberendezésben és a világítás tervezésénél is úgy érdemes elindulni, ahogy az életben: lépésről lépésre haladva előre, logikusan átgondolva a következőket: 
 
- Biztonság mindenek előtt! A víz és az áram találkozása nem szerencsés, ezért fontos, a lámpák megfelelő IP védettsége. A fürdőszobai lámpák technikailag ebben különböznek a lakás többi részén használt társaiktól.
 
 
 
- Mit szeretnék látni, amikor belépek?
 
- Minden funkció kapjon elegendő fénytkád, tusoló, mosdókagyló(k), WC, bidé. 
 
- Megfelelően lássam magam a tükörben (egyenletes fény, természetes fényhatás).
 
- A színeket teljes pompájukban lássam (izzók színvisszaadása).
 
- Hideg vagy meleg fények hatása tisztaság- és hőérzetünkre (izzók színhőmérséklete - ezt már sokszor az izzók csomagoláson is feltüntetik).
 
- Kiegészítő hangulatvilágítás (külön kapcsolható megoldások).

Gondoljuk át! Biztos, hogy mindent egyszerre fel kell kapcsolni? Mennyezet, tükörnél falikarok, hangulatvilágítás... 

A tükörnél külön kapcsolót helyezhetünk el. Sőt, javaslom, hogy a WC-bidé szekciónak is külön világítást tegyünk! Praktikus, ha éjszaka kiugrunk egyszer-kétszer, nem kell, hogy a retinánkig hatoljon a fénysugár... 
 
A szokatlan helykialakítás sem lehet akadály...
... és szokatlan helyeken sem kizárt a világítás! A gyertyák mehetnek a kád szélére, a tusfürdő pedig a világító polcra:
Ezeket a mondanivalóm illusztrálását szolgáló  modern és design lápákat az alkonylampa.hu kínálatában találtam. Az oldal felhasználóbarát, külön rá lehet keresni a fürdőszobai lámpákra, gyártókra. Az lámpabolt könnyen kezelhető, mindenki megtalálja amit keres. Szakmai kérdésekkel is bizalommal fordulhatunk hozzájuk.
Forrás: 1 2
süti beállítások módosítása