Nincs ilyen widget!

Magyar dizájn szakos hallgatókra is számít a VELUX Cégcsoport

Magyar dizájn szakos hallgatókra is számít a VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású nemzetközi pályázatán

A VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású, globális dizájn pályázatot hirdet dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hogy az anyagokkal, színekkel és formákkal kísérletezve alkossanak tetősíkablakokra szánt árnyékolókat. A zsűri azokat az előremutató megoldásokat keresi, amelyek újraértelmezik a fényszabályozás fogalmát, és közelebb hozzák a jövőt.

Spot1_715x225.jpg

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014-re egyénileg és csapatban is nevezhetnek az érdeklődők október 10. és december 31. között a designaward.velux.com oldalon. A vállalat hazai jelentkezőkre is számít, akik a pályázat által lehetőséget kaphatnak arra, hogy egy nemzetközi megmérettetés keretében mutatkozzanak be a nagyközönség előtt. A pályaművek beérkezésének határideje 2014. március 31., az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2014. májusában kerül sor Koppenhágában.

Az árnyékolók sokrétű funkcionalitása komoly kihívást jelent a dizájnereknek, különösen az egyedi megoldásokat igénylő tetősíkablakok esetében. A VELUX Cégcsoport ezért is döntött úgy, hogy pályázatának fókuszába e lakás-kiegészítőket állítja. A cégcsoport azokat az innovatív megoldásokat keresi, amelyek a fényszabályozó és dekorációs funkciókon túl képesek tényleges minőségi változást hozni a tetőtéri otthonokba.

A zsűri nemzetközileg ismert és elismert tervezőkből áll: tagjai közt van Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot Díj alapítója, Petra Blaisse, textiltervező és az olasz-dán bútortervező páros, a Gamfratesi is, akik a legjobbak kiválasztása során négy szempontot tartanak szem előtt – az innovációt, az életminőségbeli változást, a fenntarthatóságot és nem utolsó sorban a koncepció piaci létjogosultságát.

Jury_2014.jpg

Az első helyezett 6000 euró, a második helyezett pedig 2500 euró pénzösszegben részesül, és minden beérkezett pályamű bemutatkozhat egy online kiállítás keretében. A versenyzők lehetőséget kapnak továbbá arra is, hogy ötleteiket a pályázat hamarosan induló hivatalos Facebook és Twitter oldalán népszerűsítsék, ahol a rajongók által legjobbnak választott koncepció tervezője 1500 euró pénzdíjat nyer. A VELUX Cégcsoport ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy a zsűri további nyerteseket is hirdessen, és így a fiatal tehetségek munkáit további összegekkel ismerje el.

További információ és jelentkezés: designaward.velux.com

süti beállítások módosítása