Nincs ilyen widget!

Blue Fox The Bar a Kempinskiben

Péntek este a blog.hu bloggereinek egy maroknyi csapatával a Hotel Kempinski aulájában található Blue Fox The Bar-ban múlattuk az időt. A szálloda nagyon kedves igazgató helyettesével, Thomas Sebastiannal  fél órát beszélgettem a dizájnról, a bár saját parkolójáról és minden egyébről, ami az ő bárját vagy az én szakmámat illeti. A Blue Fox tündéri menedzsere az este folyamán pedig vég nélkül hozta nekünk a különböző koktélokat, különleges hamburger költeményeket és desszerteket, miközben mindegyikről igen alapos beszámolót tartott nekünk, így megtudhattunk, hogy tulajdonképpen pontosan mitől is rúgunk be. A belsőépítészet már önmagában megér egy vizitet, de ha ez nem lenne elég, Ti is összefuthattok Andy Vajnával, ha ezen a környéken jártok. Nem mondhatok mást, mint hogy nézzétek a képeket és próbáljátok ki Ti is a helyet! (Szerző: Hujber-Nagy Aletta)

kempinski blue fox 9.png

kempinski blue fox 1.png

kempinski blue fox 2.png

kempinski blue fox 3.png

kempinski blue fox 4.png

kempinski blue fox 5.png

kempinski blue fox 6.png

kempinski blue fox 7.png

DJ Mahagony és The Music Sommelier

Bruce épp távozni készült, miután a nekünk szánt blues részt "lenyomta", de a kedvemért visszaállt egy fotó erejéig. Nagyon cukik voltak mindketten, de annyira nem szerettem volna feltartani Bruce-t, hogy emiatt kissé homályos lett a hirtelen készült fotóm.

kempinski blue fox 8.png

kempinski blue fox 10.png

kempinski blue fox 11.png

Döbbenetesen sok alkohol került az asztalainkra, de alkohol nélkül is klassz volt a társaság, és ami a legjobb, számomra kiderült, hogy a gasztrobloggerekkel nem csak főzésről lehet beszélgetni. Sőt! Arról gyakorlatilag szó sem esett.

kempinski blue fox 12.png

Koktélok, melyeket Polgár Viktor, a bár managere mutat be nekünk:

Hendrick's Tonic: Hendrick's Gin Skóciából, uborkás, rózsás aromákkal, Fever Tree Tonic és uborkajégkocka. Friss őrölt fekete bors segíti az ital frissességét kibontakozni.

kempinski blue fox 13.png

Monkey Tonic: Monkey 47 Német Gin a Fekete Erdőből, gyógynövényes, gyümölcsös, a rengeteg összetevőiből (pl. kökény, gyömbér, levendula, jázmin, mandula) eredő hihetetlen komplex ízvilágát friss rozmaringgal erősítjük a Fever Tree Tonic hozzáadásakor. A kedvencem. :-)

kempinski blue fox 14.png

Blue Face: A 4-esével rendelhető party shot Blue Curacao kék narancslikörből, Broker's Ginből, cukor-citrom és Bitter Trouth Zeller bitterből áll. Az ital megsékelése után Proseccoval van felöntve. A vegetális elsőre meglepő utóíz adja, amitől a vendégnek elkékülhet az arca. :-)

kempinski blue fox 15.png

Flirtini: A hölgyek kedvence. Málna püre, Grey Goose Le citron citromos vodka, Cointreau, ami egy egzotikus narancshéj triple sec Franciaországból, kicsi ananászlé, shakelés után prosecco, és rózsabors fejezi be a komplexitást.

kempinski blue fox 16.png

Hungarian Rhapsody: Zöld citrom, bazsalikom, Grand Marnier (Francia narancsos likőr Cognacokból), barna cukor, Agárdi Barack pálinka. Az ital saját receptünk, amihez többen is hozzátettünk. A tetejére kerülő piros gyümölcs díszítés egy jég kosárban pihen, ezt követi egy "színtelen", majd bazsalikom-lime, tehát zöld réteg, amiknek egyvelege alkotja a nemzeti színeinket.

kempinski blue fox 17.png

A White Foam Espresso Martini: Egy Martini édesszájúaknak, újragondolva érlelt kubai rumból, espressoból, kávélikőrből, és a tetejére egy házi készítésű hab, amit Mozart White Chocolate, és Frangelico (Olasz törökmogyoró likőr) alkot. A habosítás szifonban történik cukor és tojásfehérje hozzáadásával. Tetejére a bartender tonka babot reszel. A képen látható egy mini ízelítő volt, az eredeti "Y" alakú kristály martinis pohárban kerül a vendég elé.

kempinski blue fox 18.png

Moscow Mule: A klasszikus vodka, gyömbér, lime. Mi házilag gyömbérsört készítünk rengeteg friss gyömbérből, és a mindenki által ismert ital a városban máshol nem használt köntösben, egy réz bögrében kerül elkészítésre, mintha Moszkvában a gyárban, vagy a sarki kocsmában innánk.

kempinski blue fox 19.png

Fifty Spice: Londonból hoztam a kedvenc receptet, ami vaníliás vodkából, chiliből, és St. Germain kézműves bodzavirág likőrből készül.

kempinski blue fox 20.png

Gourmet hamburgerek: ők az új ételkoncepciónkat képviselik, igazi bár kaja, de elegáns módon. Lesz több variáció is, pl libamájas.

Csirkés

kempinski blue fox 21.png

Feta sajtos

kempinski blue fox 22.png

Lobsteres mangós (homáros)

kempinski blue fox 23.png

Cukrászműhelyünkben készülő nyalókák Baileys, Grand Marnier, fehér csokoládé ízekkel kényeztetik a desszertre vágyókat.

kempinski blue fox 24.png

Az épületben lévő macaron boltot is bevonjuk az ízekkel való játékba, A grapefruit, "Blue Fox", pisztácia, kókusz macaronok kiválóak a koktélok, pezsgők kíséréséhez.

kempinski blue fox 25.png

A szálloda nappalija a polcokon többek között magyar és angol nyelvű könyvekkel, kandallóval, lego épületekkel, oezin vázákkal, magyar népi butykosokkal, és egy macaron színű üveg hátfallal.

kempinski blue fox 26.png

kempinski blue fox 27.png

kempinski blue fox 28.png

kempinski blue fox 29.png

Végül pedig négyen a dekooder alapító tagjai közül: Néder Melinda, Gerlai Tibi, én és Gyarmati Laci, aki megkérte, hogy takarjam kissé, pedig semmi szüksége rá, mert tök jó pasi.

kempinski blue fox 30.png

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

süti beállítások módosítása