- 2013.10.13. 19:25
Péntek este a blog.hu bloggereinek egy maroknyi csapatával a Hotel Kempinski aulájában található Blue Fox The Bar-ban múlattuk az időt. A szálloda nagyon kedves igazgató helyettesével, Thomas Sebastiannal fél órát beszélgettem a dizájnról, a bár saját parkolójáról és minden egyébről, ami az ő bárját vagy az én szakmámat illeti. A Blue Fox tündéri menedzsere az este folyamán pedig vég nélkül hozta nekünk a különböző koktélokat, különleges hamburger költeményeket és desszerteket, miközben mindegyikről igen alapos beszámolót tartott nekünk, így megtudhattunk, hogy tulajdonképpen pontosan mitől is rúgunk be. A belsőépítészet már önmagában megér egy vizitet, de ha ez nem lenne elég, Ti is összefuthattok Andy Vajnával, ha ezen a környéken jártok. Nem mondhatok mást, mint hogy nézzétek a képeket és próbáljátok ki Ti is a helyet! (Szerző: Hujber-Nagy Aletta)
DJ Mahagony és The Music Sommelier
Bruce épp távozni készült, miután a nekünk szánt blues részt "lenyomta", de a kedvemért visszaállt egy fotó erejéig. Nagyon cukik voltak mindketten, de annyira nem szerettem volna feltartani Bruce-t, hogy emiatt kissé homályos lett a hirtelen készült fotóm.
Döbbenetesen sok alkohol került az asztalainkra, de alkohol nélkül is klassz volt a társaság, és ami a legjobb, számomra kiderült, hogy a gasztrobloggerekkel nem csak főzésről lehet beszélgetni. Sőt! Arról gyakorlatilag szó sem esett.
Koktélok, melyeket Polgár Viktor, a bár managere mutat be nekünk:
Hendrick's Tonic: Hendrick's Gin Skóciából, uborkás, rózsás aromákkal, Fever Tree Tonic és uborkajégkocka. Friss őrölt fekete bors segíti az ital frissességét kibontakozni.
Monkey Tonic: Monkey 47 Német Gin a Fekete Erdőből, gyógynövényes, gyümölcsös, a rengeteg összetevőiből (pl. kökény, gyömbér, levendula, jázmin, mandula) eredő hihetetlen komplex ízvilágát friss rozmaringgal erősítjük a Fever Tree Tonic hozzáadásakor. A kedvencem. :-)
Blue Face: A 4-esével rendelhető party shot Blue Curacao kék narancslikörből, Broker's Ginből, cukor-citrom és Bitter Trouth Zeller bitterből áll. Az ital megsékelése után Proseccoval van felöntve. A vegetális elsőre meglepő utóíz adja, amitől a vendégnek elkékülhet az arca. :-)
Flirtini: A hölgyek kedvence. Málna püre, Grey Goose Le citron citromos vodka, Cointreau, ami egy egzotikus narancshéj triple sec Franciaországból, kicsi ananászlé, shakelés után prosecco, és rózsabors fejezi be a komplexitást.
Hungarian Rhapsody: Zöld citrom, bazsalikom, Grand Marnier (Francia narancsos likőr Cognacokból), barna cukor, Agárdi Barack pálinka. Az ital saját receptünk, amihez többen is hozzátettünk. A tetejére kerülő piros gyümölcs díszítés egy jég kosárban pihen, ezt követi egy "színtelen", majd bazsalikom-lime, tehát zöld réteg, amiknek egyvelege alkotja a nemzeti színeinket.
A White Foam Espresso Martini: Egy Martini édesszájúaknak, újragondolva érlelt kubai rumból, espressoból, kávélikőrből, és a tetejére egy házi készítésű hab, amit Mozart White Chocolate, és Frangelico (Olasz törökmogyoró likőr) alkot. A habosítás szifonban történik cukor és tojásfehérje hozzáadásával. Tetejére a bartender tonka babot reszel. A képen látható egy mini ízelítő volt, az eredeti "Y" alakú kristály martinis pohárban kerül a vendég elé.
Moscow Mule: A klasszikus vodka, gyömbér, lime. Mi házilag gyömbérsört készítünk rengeteg friss gyömbérből, és a mindenki által ismert ital a városban máshol nem használt köntösben, egy réz bögrében kerül elkészítésre, mintha Moszkvában a gyárban, vagy a sarki kocsmában innánk.
Fifty Spice: Londonból hoztam a kedvenc receptet, ami vaníliás vodkából, chiliből, és St. Germain kézműves bodzavirág likőrből készül.
Gourmet hamburgerek: ők az új ételkoncepciónkat képviselik, igazi bár kaja, de elegáns módon. Lesz több variáció is, pl libamájas.
Csirkés
Feta sajtos
Lobsteres mangós (homáros)
Cukrászműhelyünkben készülő nyalókák Baileys, Grand Marnier, fehér csokoládé ízekkel kényeztetik a desszertre vágyókat.
Az épületben lévő macaron boltot is bevonjuk az ízekkel való játékba, A grapefruit, "Blue Fox", pisztácia, kókusz macaronok kiválóak a koktélok, pezsgők kíséréséhez.
A szálloda nappalija a polcokon többek között magyar és angol nyelvű könyvekkel, kandallóval, lego épületekkel, oezin vázákkal, magyar népi butykosokkal, és egy macaron színű üveg hátfallal.
Végül pedig négyen a dekooder alapító tagjai közül: Néder Melinda, Gerlai Tibi, én és Gyarmati Laci, aki megkérte, hogy takarjam kissé, pedig semmi szüksége rá, mert tök jó pasi.
Fotók: Hujber-Nagy Aletta