Nincs ilyen widget!

Tangapacskerből szoboróriás

Bevallom, megszállott flip-flop mániás vagyok. Bármennyire is igyekszem ellenállni a fogyasztói társadalom beszippantó erejének, ha meglátok egy szép tangapapucsot, térdeim megremegnek és forró lávaként önti el testemet a birtoklási vágy. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

ocean-sole-4-728x485.jpg

Fanatizmusommal nem vagyok egyedül a földgolyón, emberek milliárdjai koptatják rongyosra az egykoron vietnámi papucsként emlegetett lábujjköz-csodát forró nyári napokon, és vásárolnak minden szezonban újabb és újabb pár lábbelit az üzletek végtelen kínálatából.

ocean-sole-1-728x346.jpg

Egy kenyai székhelyű flip-flop újrahasznosításra szakosodott cég, az Ocean Sole mintegy négyszázezer darab plasztikpacskert halászott ki az Indiai Óceán partvonala mentén fekvő strandokon, melyeknek egyébként a szemétdombon lett volna a helyük. A hulladékból különféle háztartási cikkek, divatkiegészítők és egyéb hasznos holmik készülnek, ugyanakkor a környezettudatosság jegyében gigantikus szobrok is születnek a megbízott művészek kezei között, melyek világszerte művészeti galériákban igyekeznek felhívni a figyelmet a fenntarthatóság kényes témájára.

ocean-sole-3-537x402.jpg

ocean-sole-2-728x546.jpg

ocean-sole-5-728x546.jpg

elephants-e1378269621867.jpg

Képek forrása.

süti beállítások módosítása