Nincs ilyen widget!

Asztal tervezés magyar módra

A Loft Interior 2013 tavaszán hirdette meg Étkezőasztal tervező pályázatát, amelyet Juhos Lehel nyert Masina fantázianevű asztalával. Az I. díjjal járó pénznyeremény mellett a faipari mérnökökből és iparművészekből álló csapat felajánlotta az I. díjas terv prototípusának gyártását, továbbiakban pedig segíteni fogja a termék piaci bevezetését és forgalmazását.

Boldizsár Tamás Trapéz asztal- Loft Interior pályázat továbbjutó 1.jpg

A pályázatra 49 alkotó, illetve alkotói csoport összesen 80 pályaműve érkezett be. A II. Fordulóba a zsűri a három legjobb tervet juttatta.

Juhos Lehel lift mechanikával nagyobbítható étkezőasztalával nyert, az asztal közepén kiemelkedő plusz lapja praktikus megoldás és ötletes szerkezet egyben. A tömörfa asztallaphoz színben variálható, hajlított acéllemezből készülnek a lábak. A fém mechanikát tömörfa káva elem rejti maga mögé, így a forma egységes és letisztult marad. Lehel már több bútorral előrukkolt az elmúlt években és munkáira jellemző a forma és gyártástechnológia összhangja, a korszerű ipari és a hagyományos eljárások alkalmazása, amelyek jellemzően kisszériás, építhető, moduláris termékcsaládokként öltenek bútortestet.

Juhos Lehel Masina- Loft Interior pályázat I. díj 3.jpg

Juhos Lehel Masina- Loft Interior pályázat I. díj 2.jpg

Juhos Lehel Masina- Loft Interior pályázat I. díj 1.jpg

Juhos Lehel Masina- Loft Interior pályázat I. díj 4.jpg

Az első forduló három továbbjutója közül Boldizsár Tamás Trapéz fantázianevű asztaltervét egy hétköznapi rutin ihlette: a postaládából kiszedett levelek és újságok tárolásának problematikája volt a kiindulópont, az asztal pedig ezt a funkciót látványosan és őszintén vállalja asztallap alatti kis polcával, amelyet ötletesen egy mobil tálcával rejt el a tervező és teszi így még jobban kihasználhatóvá és praktikussá a belső tárolót.

Boldizsár Tamás Trapéz asztal- Loft Interior pályázat továbbjutó 1.jpg
Boldizsár Tamás Trapéz asztal- Loft Interior pályázat továbbjutó 2_1.jpg

Boldizsár Tamás Trapéz asztal- Loft Interior pályázat továbbjutó 3.jpg

Illés Attila szintén a legjobb három közé jutott Tiramisu fantázianevű, nagyobbítható asztalával, amelyet keleti kultúra mellett a Bauhaus világa inspirált. A tervező célja áttekinthető, logikus forma megalkotása volt, természetes és időtálló anyaghasználattal, így a bútor teljes felületén megjelenik a tömör faanyag, a nagyobbító vasalat pedig rejtve marad.

Illés Attila Tiramisu asztal_Loft Interior pályázat továbbjutó 2.jpg

Illés Attila Tiramisu asztal- Loft Interior pályázat továbbjutó 1.jpg

Az Étkezőasztal tervező pályázat Közönség díjazottja - tíz terv közül - 560 szavazattal Galbács Tamás lett, nagyobbítható asztalával. Tamás bútortervezéskor leginkább a kapcsolatok és csomópontok optimális kialakítására fekteti a hangsúlyt, amelyet aztán gondosan elrejt, így a formavilágot a szerkezeti megoldások nem érintik. Az étkezőasztal tervezésekor arra összpontosított, hogy egyszerű és jól használható nagyobbító mechanizmust alakítson ki.

Galbács Tamás_Loft Interior pályázat_közönség díj 1.jpg

Galbács Tamás_Loft Interior pályázat_közönség díj 3.jpg

Galbács Tamás_Loft Interior pályázat_közönség díj 2.jpg

Juhos Lehel Masina fantázianevű asztalának prototípusa a Design Hét 2013 Budapest keretében, október 1-én, 18 órakor nyíló kiállításon debütál a Loft Interior bemutatótermében, ahol a pályázaton továbbjutó, legjobb munkákat tablókon ismerheti meg a nagyközönség. A Loft Inteiorban október 3-án, 17 órától Szikszai László - a Sixay furniture tulajdonosa - mutatja be tevékenységét, a délután további eseményeként az Étkezőasztal tervező pályázat első három helyezettjének terveit ismerheti meg a közönség.

Sixay bútorok

sixay furniture_paripa.jpg

sixay furniture_otto2.jpg

sixay furniture_sixt.group.jpg

sixay furniture_sixtematic2.jpg

További közönségdíj jelöltek

közönség díj jelölt Bolgár Judit étkezőasztal.jpg

Bolgár Judit

közönség díj jelölt Aleksi_Hakkarainen_Oksaton table.jpg

Aleksi Hakkarainen Oksaton

közösnég díj jelölt komáromi zsolt_étkezőasztal.jpg

Komáromi Zsolt

közönség díj jelölt Huszanyik Borbála étkezőasztal.jpg

Huszanyik Borbála

közönség díj jelölt gabriella gabriel és balázs beáta PILLANGÓ asztal.jpg

Gabriella Gabriel és Balázs Beáta: Pillangó asztal

közönség díj jelölt Juhasz_Nora Toth József étkezőasztal.jpg

Juhász Nóra és Tóth József

Juhos lehel korábbi munkái

Juhos Lehel Y system 1.jpg

Juhos lehel: Y system

Juhos Lehel Y system 2.jpg

Juhos lehel: Y system

Juhos Lehel Panel.jpg

Juhos Lehel: Panel

Juhos Lehel Aula.jpgJuhos Lehel: Aula

Juhos Lehel Banda.jpg

Juhos Lehel: Banda

süti beállítások módosítása