Nincs ilyen widget!

Apák napi ajándékötletek

Az apák napja nem hazai ünnep, igazán nem is honosodott meg, de szerintem ez is olyan alkalom, aminek megünneplésével csak gazdagabbak lennénk. 
 


Amerikában, a Crestonban Washingtonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét.  Az apák napjának eredeti tervezett dátuma június 5., édesapja halálának évfordulója lett volna, de nem volt elég idő megbeszélni a részleteket a szervezőkkel, így június harmadik vasárnapján tartották, és tartják ma is. Az első apák napja 1910. június 19-én volt Spokane-ben.

A William Jennings Bryanhez hasonló személyek segítségével lett szélesebb körben ismert ez az ünnep. Az apák napját 1916-ban az akkori amerikai elnök, Woodrow Wilson is megtartotta családjával, majd Calvin Coolidge 1924-ben javaslatot tett, hogy nyilvánítsák nemzeti szabadnappá. Az ünnepet hivatalosan 1972-ben Richard Nixon ismerte el.

Összeszedtem számotokra néhány külföldi ötletet amivel segíthetitek az aprónépet szeretetük kifejezésében. Ez a kép azért tetszik nagyon, mert a lányok részt tudtak venni az elkészítésében, aminek ők maguk is szerves részét képezik. 

Ez a badys ajándék azért ragadta meg a fantáziám, mert az első. Az világos, hogy itt még nehéz a gyereket bevonni a készítésbe, viszont az apuka még friss meghatódottságával nagyon tudja értékelni a feliratot. Még az is elképzelhető, hogy plusz sétaidőt kér magának, hogy bemutathassa új büszkeségét. 

Ez a póló is a "könnyebbmegoldás" kategóriából származik. Ez abban az esetben jópofa megoldás, ha valamilyen szerveződés készül az apák napja köré, ahova a büszke szülő felveheti. 

A torta azért jó megoldás, mert a keverőképes gyereke, a székre felállva már szintén részt tidnak venni az elkészítésében. Nagyobbacskák ügyeskedhetnek a díszítés kivitelezésével, ami így nem biztos, hogy eléri ennek a színvonalát, de biztos, hogy többet fog érni.

Még a szintén aprócska gyerek ajándéka lehet a nyakkendő, amit biztos szívesen maszatol össze, a büszke apa pedig ezt is felveheti az alkalmas rendezvényre.
Kissé nagyobbacska gyerekek már önállóan is készíthetnek ilyen kötényt feltéve, hogy atyjuk szívesen szervez grillpartikat. De jó ez bográcsozáshoz és szendvicskészítéshez is. :-)
Ezt a fát négy gyerek hozta össze, de szerintem kevesebbel is el lehet készíteni. Akár eggyel is. Hajrá!

Ami egy apukát talán még jobban meghat, mint az apró kezecskék nyoma, az talán az, ha fia belelép a nyomába. 

A klasszikus, bögrés téma sokak kedvence, és itt is jól használható. Sokféle technika létezik a bögrék díszítésére, de talán az alkoholos filc a legjobban használható, főleg ha picike a gyerek. 
Ami pedig a falánk apukákat illeti.......... 

forrás: wikipedia, pinterest,
süti beállítások módosítása