Nincs ilyen widget!

maja meseművek

A maja meseművek egy egyszemélyes mini-manufaktúra, mely mögött Majláth Andi áll. Figyelmemet nem csak az keltette fel, ahogy a papírral bánik, hanem az az őszinteség és természetesség, ami munkáját jellemzi. Mesébe illő figurák, változatos dobozkák különböző méretben és díszítéssel minden alkalomhoz. Álom, utazás, valóság, kreativitás; ez a maja meseművek. A bejegyzés folytatásában Andival készített interjúmat olvashatjátok. (Szerkesztette: Baráth Réka-Inspiration4)

Hajó2.jpg



leggomb1.JPG




 

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

                                                Mi inspirálta a maja meseművek megszületését?

Tulajdonképpen a meseművek gondolata a fenti két képen található léghajó és vitorlás kapcsán fogalmazódott meg. Az átlagostól eltérő méretben és anyagból gyártott, figurák, elsősorban  papírból, amik valamilyen formában elhagyják megszokott környezetüket. Utazni nemcsak szó szerint lehet. Ezek méretbeli utazásra képes eszközök, a gyerekfantázia kitűnő kiegészítői.

turkiz_2.JPG



katadoboz_1.jpg

 

Honnan jön a hobbi és a papír iránti szereteted? 

Azt hiszem, azt szinte lehetetlen mondatba foglalni, hogy az ember miért vesz levegőt minden nap, hisz ez olyan természetes. Alig gondolkodunk rajta, csak tesszük, ki- és belélegzünk. Számomra ezek a dolgok is ilyen egyszerűen születnek. Mint sok-sok testet öltött levegővétel. El sem tudom képzelni hogy ez másnál ne működjön hasonlóképp, még ha más formát ölt is esetleg. Mondjuk egy film vagy egy regény, esetleg egy kép születik belőle. 

cdtok_2_2.JPG



zöld_2.JPG

Miért éppen ezt az alapanyogat választottad a munkáidhoz?

Rám a papír van teremtő hatással. Ha a kezembe veszem, egyből gondolataim támadnak, hogy mivé formálhatnám. A tapintása, a tartása határozza meg és az egyszerűsége. Mikor munkához látok, már csak arra kell ügyelnem, hogy az eredmény egyezzen a képzeletemben létrejött képpel. Ennyire egyszerű. :)

eskuvoi_3.JPG

eskuvoi_5_2.JPG

süti beállítások módosítása