Nincs ilyen widget!

Múzeumi programajánló

Szubjektív válogatás néhány budapesti múzeum programjából. (Szerkesztő: Klein Kinga)

Iparművészeti_Múzeum_(1070._számú_műemlék)_16.jpg

A hellenizmus legjelentősebb tudományos műhelyét, a Muszeiont I. Ptolemaiosz alapította Alexandriában. Ez egy hatalmas tudományos gyűjtemény volt, melyet a több mint félmilliós könyvtár, a laboratóriumok illetve az itt tevékenykedő kiemelkedő tudósok a kor szellemi életének központjává tettek. Mára a múzeumok száma enyhén szólva megsokasodott és nem csak tudósok élvezhetik előnyüket, hanem mi, egyszerű földi halandók is. Jócskán megváltozott a szerepük is nem csak híres elődjükhöz, hanem mondjuk a 20 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest. Jobb helyeken ma már egyre érdekesebb és látványosabb módon tárul elénk a bemutatandó terület, korszerűsödnek a bemutatáshoz használt technikai eszközök, az interaktív szó jelentését pedig lassan tényleg mindenki ismeri. A szinte magától értetődő tárlatvezetésen kívül rendeznek koncerteket, versenyeket, előadásokat és nyári táborokat is a múzeumok. Szubjektív válogatás néhány budapesti múzeum programjából:

Múzeumok Majálisa 2013 

2013. 05. 11-12.

Budapesten a Május 11-én és 12-én a Nemzeti Múzeum kertjében. Ez minden évben jó mulatság, a múzeumkert teli árusokkal, látogatókkal, finom ételekkel és italokkal, a színpadon pedig válogatott műsorokkal. Jó alkalom, hogy a kisebbekkel is megszerettessük a helyet, mert ha esetleg odabenn elunják a dolgot, nem kel erőltetni, rögtön találhatunk másfajta szórakozást helyben.

Az Iparművészeti Múzeum programja a Múzeumok Majálisán itt.

17._Múzeumok_Majálisa_Budapest_-_Nemzeti_Múzeum_2012_(5).JPG

Fiúk napja a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban

2013. május. 5.

A keleti kultúra kedvelőinek szól ajánlatom a holnapi napra. A Fiúk napja egy hagyományos japán ünneppel ismertet meg bennünket. Kézműves foglalkozások és iparművészeti és egyéb japán termékek árusítása egész nap.

hopp_ferenc_keletazsiai_muveszeti_muzeum_1006408_3802 másolata.jpg

Nyárköszöntő délután a Magyar Nemzeti Galériában

2013. május 14.

Műkedvelőknek, alkotni vágyó felnőtteknek tartja sorozatát minden kedden a múzeum. Ezen a délután a textilfestést próbálják ki, egy csésze tea mellett.

magyar_nemzeti_galeria_epulet_2.jpg

Még egy fontos információ: A Helyi Téma című újságban megjelent ingyenes családos múzeum belépési lehetőségeket, melyet a Facebook-on jómagam is megosztottam egyik intézmény honlapján sem láttam kiírva. A Néprajzi Múzeum viszont egyenesen cáfolta a hírt. Érdeklődjetek előzetesen tehát minden esetben, ha erre az ingyenes programra szeretnétek elmenni! A jó hír viszont az, hogy minden múzeumnak vannak kedvezményes lehetőségei és ingyenes napjai, tájékozódni kell a honlapokon.

Kellemes időtöltést!

süti beállítások módosítása