Nincs ilyen widget!

Designed by Ito Toyo

Valahogy elfogadott dolog, hogy Japánban általában valami korszakalkotó, forradalmian új, tudományosan alátámasztott és kísérletekkel is bizonyított, s ha nem is ez, de valami meghökkentő találmány születik.… (Szerző: Lukovics-Varga Anita)

1-800.jpg 

Most építészetben utazom. A napokban bukkantam rá egy extrém japán építészre, akit a világ leginnovatívabb építészeként tartanak számon és aki igen termékeny utat járt be eddigi élete során, s nemcsak az általa tervezett épületek, hanem az értük elnyert díjak tekintetében is. Méltán tanított vendégprofesszorként a világ számos egyetemén.  

 toyo ito3.jpeg

toyo ito2.jpeg

toyo ito4.jpg

toyo ito7.gif

Ito Toyo 1941-ben született. Gyerekként nagy álma volt, hogy baseballjátékos lesz, s mivel nem vették fel, elment építész szakra. Lazán adta elő, már akkor is…1965-ben végzett a Tokiói Egyetemen. Egy ideig  Kikutake Kijonori cégénél dolgozott, aztán saját stúdiót nyitott 1971-ben Tokióban, Urban Robot (Urbot) néven. 1979-ben a cég nevét Toyo Ito & Associates, Architects-re változtatta.

 tama-art-university1.jpg

800px-Tama_Art_University_Library.JPG

Mai válogatásomhoz az általa tervezett épületekből hoztam egy csokorra valót, s valamennyi alkotásához hűen, nagy ívben kerülve a megszokott formákat.

800px-Serpentine_Pavillion_2002.jpg

450px-Mikimoto_Ginza2.JPG

main photo-800.jpg

3-800jdgh.jpg

süti beállítások módosítása