Nincs ilyen widget!

Gyöngyfűzés mesterfokon

A Marcelo Rosenbaum név lehet sokak számára ismerősen cseng, akik azonban mégsem ismernék azoknak most bemutatnám. Marcelo Rosenbaum brazil tervező, akinek munkáit brazil gyökerei, tökéletlenség, egyszerűség, újrahasznosítás, kényelem és szépség ihleti. Igyekszik a brazíliai értékeket megtartani és visszahozni munkáival, melynek egy tökéletlen példája az ő bohém otthona. 2006-ban meghívást kapott hogy csatlakozzon a Home Sweet Home programban, ahol otthonokat alakítottak át rászoruló embereknek szerte Brazíliában. Nemrégiben egy 30 fős csapattal közel egy hónapig tartózkodott az Amazonas esőerdőben, ahol tervezőtársaival együtt lámpatest kollekciót hozott létre. (Szerző: Bakos Annamária - ba interior design)

Gyöngyfűzés mesterfokon_1.jpg

Egy multidiszciplináris csapat indult útnak, hogy tanulmányozza a Yawanawa indiánok, az Amazonas brazíliai felén élő népcsoport kultúráját. Marcelo Rosenbaum, André Bastos és Guilherme Leite Ribeiro, Carolina Armellini és Paulo Biacchi a Fetiche Design tagjai 78 kézműves indiánnal találkozott, akik megismertették velük a Kenes geometrikus rajzokat. A közel egy hónapnyi tartózkodásuk alatt számos történetet, mítoszt hallgattak végig, melyek alapján megtervezték a gyöngyökből készült lámpatest gyűjteményüket. 

A cél az colt, hogy a tudás átadásával elősegítsék a helyi fejlődést, lehetővé téve, hogy ez a gyönyörű kultúra fennmaradjon és terjeszkedjen, egyfajta kommunikációs eszköznek tervezték ezeket a lámpákat.

Gyöngyfűzés mesterfokon_2.jpgAprólékos munka gyöngyökből "kis anakonda"

Gyöngyfűzés mesterfokon_3.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_4.jpgTervezők

Gyöngyfűzés mesterfokon_5.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_6.jpgHárom vadászatra használatos nyílból kialakuló állólámpa

Gyöngyfűzés mesterfokon_7.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_8.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_16.jpeg

Gyöngyfűzés mesterfokon_9.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_10.jpgSzent állatjuk, az anakondát megformáló lámpa 2,20 méter hosszú

Gyöngyfűzés mesterfokon_11.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_12.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_13.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_14.jpg

Gyöngyfűzés mesterfokon_15.jpgA lámpatestek megtekinthetőek a jelenleg is épp zajló Milánói Design Hét 2013. kiállításon.

Forrás: 1, 2, 3.

Marcelo Rosenbaum egy munkáját itt megnézheted:

süti beállítások módosítása