Nincs ilyen widget!

Kerti trendek 2013

Úgy tűnik, visszavonhatatlanul itt a tavasz! A kertszezon elején érdemes áttekinteni a legfontosabb nemzetközi kerti trendeket. (szerző: KERTdesign)

 1. Élénk színek 

index.jpg

Élénksárga, pink, zöld és kék 2013 trendszínei a kertekben. Nem csak a virágokon, növényeken, hanem az épített elemeknél, kiegészítőknél is: pl. festett falakon, árnyékolókon, bútorokon, díszpárnákon, étkészleten.

2. Fémes csillogás 

images.jpg

A fémes színek, arany, ezüst, reflektív felületek szintén megjelennek a kertben: növénytartókon, kiegészítőkön, bútorokon.

3. Egzotikus növények

exotic.jpg

 

 

 

 

 

 

 A különleges megjelenésű trópusi növények is helyet kaphatnak a kertünkben, növénytartókban. Ha nem csak egy szezon erejéig kívánunk gyönyörködni bennük, biztosítanunk kell téli fagyvédelmüket.

4. Függőleges kertek

wall.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Városokban a zöldfelület különösen nagy érték, így minden létező lehetőséget célszerű kihasználni, hogy növényeket neveljünk. Ezért örvendenek nagy népszerűségnek a homlokzatra futtatott növények, zöld falak. Ez utóbbira különösen alkalmasak a pozsgás növények, amik minimális öntözést igényelnek. Akár házilag is megpróbálkozhatunk pozsgásokból álló zöld fal létesítésével.

5. Fenntarthatóság a kertben

lecso.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Egyre többek számára fontos eszme a fenntarthatóság, a környezettudatosság. Ennek egyik eleme lehet, hogy a saját kertünkben termeljük meg a fogyasztásra szánt zöldségek egy részét. Ez több haszonnal is jár. Így garantáltan ismert lesz a táplálékunk eredete, másrészt jelentősen óvjuk a környezetünket, nincs szükség szállításra, csomagolásra stb. Ennek a trendnek egyik vetülete, hogy egyre népszerűbbek a tartóedénybe ültetett gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények. Ezek minimális helyen, akár az erkélyen is elférnek.

6. Kerti játékok 

petang.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Játszani nem csak a gyerekek szeretnek. Egyre népszerűbbek a felnőttek számára kialakított kerti labda- és játékpályák: bowling, petang stb.

További kertélményekért látogassatok el a honlapomra.

süti beállítások módosítása