Nincs ilyen widget!

Szűkös a panel?! Nézz körül Hongkongban!

A panel életmód szépségeit legutóbbi költözésem folytán még csak nemrégen kezdtem el felfedezni, így például közel 37 évet kellett arra várjak, hogy szemtől szembe találjam magam egy hús-vér csótánnyal, akit békés buddhista természetem ellenére némi hezitálás után hidegvérrel ki is végeztem. Ennek apropóján mára különleges fotóválogatást hoztam arról, milyen is a panel-szindróma a nálunk jóval fejlettebb Hongkongban. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

small-hong-kong-apartment-6-600x400.jpg

Egy emberjogi szervezet, a Society for Community Organization felkért néhány fotóst, hogy készítsenek dokumentarista jellegű képsorozatot a hongkongi toronyházakban található aprócska lakásokról, felhívva a világ figyelmét arra, hogy az ottani emberek milyen szűkös helyen élnek. A drámai hatás érdekében a fotográfusok felülnézetből mutatják be az aprócska lakásokat lakóikkal együtt.

tiny-hong-kong-apartments-3-600x400.jpg

A szervezet állítása szerint, több mint százezer ember él az ázsiai nagyvárosban hasonló körülmények között, nemegyszer a 40 négyzetméter alapterületű lakásokat is több család részére felosztják. A léptékek érzékeltetésére Michael Wolf német fotós képeit is mellékelem, a hongkongi felhőkarcoló lakókomplexumokról. Ugye nem is olyan vészes a mi panelrengetegünk?

tiny-hong-kong-apartments-1-600x400.jpg

tiny-hong-kong-apartments-2-600x400.jpg

tiny-hong-kong-apartments-4-600x400.jpg

high-rise-photography-13.jpg

high-rise-michael-wolf-2.jpg

high-rise-michael-wolf-5.jpg

high-rise-michael-wolf-1.jpg

high-rise-michael-wolf-7.jpg

high-rise-photography-11.jpg

high-rise-photography-12.jpg

Képek forrása: lakások, házak.  

süti beállítások módosítása