Nincs ilyen widget!

Nagyflanc mondja: Nézd, mi van a Pápán!

XVI. Benedek Pápa nem volt fotogén ember. Nem egy "mém" született vele kapcsolatban, a legtöbb rendkívül negatív színben tüntette fel személyét, amivel sajnos nem tudok vitába szállni, bár némi demagógiát fel lehet fedezni a témában. Viszont az is igaz, hogy a kalapok tekintetében, rendkívüli lazaságot tudott mutatni. Nézzétek!
 


XVI. Benedek pápa született Joseph Alois RatzingerNémetországBajorországMarktl1927április 16.) a római katolikus egyház vezetője 2005 és 2013 között. A bíborosi testület 2005április 19-én választotta pápává2005április 24-én iktatták be. Ő a nyolcadik német pápa, és a 265. az egyházfők sorában. A legutóbbi német pápa a Németalföld területén született VI. Adorján (15221523), míg a legelső pápa, aki a mai Németország területén született, II. Viktor (10551057) volt. 
 
A múlt héten pedig lemondott. Erre kb. 600 éve nem volt példa. A pápák meg szoktak halni. Ha most belenéznénk az egyház politikai katlanjába, - elnézést, de azt hiszem ez a képzavar most helyesen írja le a történéseket - fortyogást, zavart, konspirációt, és lobbizást látnánk. Ne ijedjenek meg, nem fogjuk megtenni. Lényegesen könnyedebb oldalról közelítjük meg ex őszentségét.
 
XVI. Benedek Pápa nem volt olyan kedvesarcú ember, mint elődje II. Pál Pápa.
 
Szerintem nem is örvendett akkora népszerűségnek, de ezzel a fizimiskával, ez teljesen érthető. Talán a mostani pápai  PR-esek majd átgondolják ezt a szempontot is. Mert azt azért nem kell gondolnunk, hogy a kirakatban lévő ember dönt. Ez is politika. Kőkemény politika. Ha olvassa esetleg egy illetékes a cikket, szeretném ajánlani a mi emberünket, aki talán a leglazább, magas rangú egyházfi, akit ismerek, és még csini is. Ő Erdő Péter, bíboros.
No! De térjünk vissza az eredeti témához. XVI. Benedek nem volt laza, nem volt jóképű, de még csak jóságos arcú sem, és hibázott is nem keveset (pl.: mikor Afrikában a kondom ellen kampányolt), de azért ő is próbált alkalmazkodni a kor követelményeihez, és egy ponton, talán sikerült is. Jelesül a kalapok tekintetében. 
Elnézést a rossz képminőségért. Ez egy nagyon régi fotó. 1941-ben készült, mikor Joseph belépett a Hitlerjugendbe. Nem kell rögtön hörögni. Annak idején minden 14 életévét betöltött fiúnak kötelező volt, így neki is. A gyűlésekre nem járt el, majd mikor besorozták, dezertált. A kép a sapka miatt érdekes. Erre nem volt büszke.

 Kenthurst Study Center Sydney július 16-án, 2008-ban. Ausztráliai látogatása során próbált fel egy rendőrsapkát.
Németország szeptember 11-én, 2006. Egy trendi kalapban.
 
December 7, 2005. A spanyol polgárőrség kalapját próbálja.

A Szent Péter téren, a Vatikánban, december 28, 2005-ben. Szent Miklós.

 

Március 25-én, 2012.-ben. Guanajuato állam, Mexikó. Tipikus mexikói kalapban.
 
süti beállítások módosítása