Nincs ilyen widget!

My Micro NY - egyedül New Yorkban?

New Yorkban ma 1.8 millió háztartás egy vagy két főből áll (a 8.4 millióból), de csak 1 millió garzonlakás van a piacon. A társadalmi berendezkedésben kialakult változás, az egyszemélyes háztartások 20%-os és még növekvő aránya, az ingatlanpiacot is átrendezésre sarkallja... (Szerző: Sziráki Zsófia)

 
A célcsoport: egyedülállók, párban élők, tanulók, fiatalok, de az egyedül maradt idősebb korosztály is. A „My Micro Ny”, a nARCHITECTS terve nyerte a New York-i adAPT NYC versenyt, amelyet tavaly júliusban indítottak, válaszul a kis lakások iránti igen nagy keresletre.

 

A micro-lakás pályázat nyertesét Michael Bloomberg polgármester jelentette be a "Making Room: New Models for Housing New Yorkers" kiállítás megynyitóján a Museum of the City of New York-ban, ahol a design és építészet egymással szoros kapcsolatban, együttesen került „mikroszkóp alá”.
 

Az első „pilot” lakások 2015-re készülnek el Manhattanben. Ha siker lesz, több is készül belőlük. Az egységeket, azaz lakás paneleket Brooklynban gyártják le, onnan viszik majd a helyszínre.  

10 emelet, 55 lakás, 23-34 m2, 3 méteres belmagasság, mennyezetig érő ablak egy oldalon. A tér két részre osztott: nappali és háló, a másik részen a konyha, fürdő és gardrób. Ha kívül szögletes és konténeres, belül azért még nem kell szögletesre venni a figurát:

Különleges szimbiózis lesz ez, mert egyedül élhető, mégis társasházban közösségi terekkel, bárral, mosodával, edzőteremmel, biciklitárolóval és tetőkerttel.
Ha nem a Facet választják közösségi térnek
 
Forrás: 1 2
 
Konténer hotelről itt a dekooderen és egyéb Konténer terek a blogomon.
süti beállítások módosítása