Nincs ilyen widget!

Alpesi kunyhó: otthonosság felsőfokon

Mielőtt megbélyegeznek, hogy egyoldalúan csak a minimál a skandináv és az ázsiai stílus népszerűsítésén munkálkodom, úgy döntöttem, bedobok egy teljesen elütő lakberendezési vonulatot, amely bármily meglepő, de szintén közel áll a szívemhez.(Szerző: Zboróvári Kriszti - Artinterior)

Chalet-traditionnel-salon-contemporain_w641h478.jpg

Azért ha elkezdjük egy kicsikét boncolgatni a témát, hamar belátjuk, hogy nem is annyira furcsa, hiszen ez is egy hagyományosan természet közeli irányzat, mely a fa középpontba helyezésével nagyon barátságos otthonok megteremtésére képes.

A „chalet” (ejtsd: sálé) a svájci hegyvidék, és az Alpesi régió tradicionális ház típusa, mellyel bizonyára többen is találkoztak már, akik síelni járnak. Ezért is gondoltam, hogy a síszezon közepén aktuális téma lehet ez az építészeti stílus.

Chambre-chalet-traditionnel-deco-contemporaine_w641h478.jpg

Az alpesi tömörfa kunyhó eredetileg a pásztorok nyári szállásaként szolgált, akik a meleg idő beálltával a magasabb régiókba húzódtak a nyájjal. Itt töltötték az éjszakát, nappal pedig sajtot készítettek a lefejt tejből, amelyet később, mikor visszaereszkedtek, piacra vittek a faluban.

Piece-a-vivre-chalet-traditionnel-deco-contemporaine_w641h478.jpg

A képeken látható kedves kis házikó, a Pireneusokban fekszik, organikus kiegészítő bútoraival, természetes lakástextiljeivel igazi menedékként húzódik meg a havas lejtők között.

Chambre-enfant-chalet-traditionnel-deco-contemporaine_w641h478.jpg

Meuble-traditionnel-chalet_w641h478.jpg

Cuisine-chalet-traditionnel-deco-contemporaine_w641h478.jpg

Salle-de-bain-chalet-traditionnel-deco-contemporaine_w641h478.jpg

Fotók forrása.

További hegyvidéki házikók az Artinterior blogon:

Csak léc kell, semmi más.

Léceket felcsatolni

süti beállítások módosítása