Nincs ilyen widget!

Színek szállodája humorral fűszerezve

Régi ipari épületek galériákká, színházakká, bárokká és klubokká alakulnak át "varázsütésre". Nem gonosz hókuszpókusz, ha megfelelő kezek irányítják a terveket. Zürich nyugati része korábban iparnegyed volt, de igencsak fejlődésnek indult az utóbbi években. Az underground külváros teret ad a kreativitásnak és nemzetközileg ismert cégeknek, színtere lett az élénk kulturális életnek. Ennek pedig hamar híre ment külföldön is. (Szerző: Sziráki Zsófia)

Haberli Suite panorámával és terasszal.jpg

Lakberendezőként és több éves szállodai marketing tapasztalattal a hátam mögött, én bizony megnyaltam mind a 10 ujjam a képek láttán. Vajon berendezni vagy benne lakni nagyobb öröm? Az apró részletek igazán figyelemre méltók és saját lakásunkban is vidáman alkalmazhatók.

200 300 CHF.jpg

A fiatal német szállodalánc, a 25hours is Zürich nyugati részén építette meg legújabb szállodáját Hamburg, Bécs és Frankfurt után. A 6. szállodájuk 2012 novemberében nyitotta meg kapuit a svájci designer, Alfredo Häberli vezénylésével. A tervező így nyilatkozott: “a 25hours Zürich West a legösszetettebb belsőépítészeti terv, amit karrierem 20 éve alatt készítettem”. A projekt munkaneve: „A városom mosolya” volt.

Untitled-3 copy.jpg  Untitled-4 copy.jpg

A tervező finom humort csempészett a részletekbe, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára. A művészi és grafikai elemek kifigurázzák Zürich ismert helyeit, és ironizálnak a legismertebb sztereotípiákkal, mint a bankok, csokoládé és az órák. A cél, hogy a vendégek gyermeki énjét is előcsalogassák.

Untitled-1 copy.jpg    Untitled-2 copy.jpg

Kényelmes és elegáns, ugyanakkor kifinomult és érdekes. A hallban kis könyvtár és színpad is van a DJ pultnak és a zenekarnak, akik élőben játszanak. A könyvtár és társalkodó: Stabiles asztal és Taormina szék az Aliastól. A háttérben Solitaire fotelek asztalkával, Offect.

függöny könyvtár templom Stabiles asztal Taormina szék Alias és fotel Solitaire Di Offect.jpg

A 126 szoba és a közös helyiségek berendezése, a textilek és kiegészítők mind a tervezőstúdió keze nyomát dicsérik, 60 termék kifejezetten ennek a szállodának készült a következő cégek közreműködésével: Alias, FSB, Hay, Kvadrat, Moroso e Tai Ping. Néhány darab közülük pedig már design klasszikusnak számít, úgy mint a Morosonak készült "Take a line for a walk" fotel. Ez a szálloda több pontján is megjelenik.

20-hotel-haberli-zurigo.jpg

A fürdőszobában is van utalás arra, hogy Zürich a bankok városa: ezüst arany és platina díszítés került a csempékhez. Egy háromdimenziós városkalauz született, mely tükröt tart a városnak. A mosdó feletti különleges  tükör ablak is egyben a szoba felé. Az ezüst szoba:

Untitled-5 copy.jpg

 2869_7_25h_Zuerichwest_Platin1_Klein.jpg

A vidám, színes és formás szőnyegek egyedi terv szerint készültek és jól rímelnek a fali dekorációkkal. Häberli Argentínában nőtt fel a nagyszülei szállodájában, innen is az inspiráció és a merész társítások: “Valami olyat akartam létrehozni, amit a svájciak soha nem mernének”. A színek és formák kombinációjának összhangja, lehet, hogy kicsit élénk és dinamikus elsőre, de második pillantásra viszont már biztosan harmóniát sugároz. 

corporazioni medievali.jpg

Az apró részletek:

2853_7_25_Toni_Silber_6.jpg

 Untitled-6 copy.jpg  2245_7_25_Zueri_schwamm_hoch_Final.jpg

Az étteremben és a bárban: Ginger Stool bárszékek: Bd Barcelona, recepcióra rímelő világítás és az ikonikus 2011-es Jill székek az asztaloknál, Vitra. Csakúgy, mint a szobákban.

bar éa a Vitrának készült Jill székek.jpg

Bulthaup és Miele konyha:

Bulthaup és Miele.jpg

Szauna sziget és pihegő, kilátással a városra:

szauna sziget.jpg Untitled-7 copy.jpg

Ha tetszett: Like és oszd meg! Aztán böngéssz tovább! :)

Ajánlom korábbi cikkeimet is:

A bennünk élő gyereknek: Ki lakik a házacskánkban? 

Egy francia apartmanról: Ahol a 7 törpe síel idén.  

Forrás: 1 2 3 

süti beállítások módosítása