Nincs ilyen widget!

Sörre bor... Minden korty!

Avagy 2012 boros eseményei.

„Sörre bor, mindenkor!” Mindenkinek? Kivörösödés, szívdobogás, erős fejfájás akár már pár korty, ráadásul kiváló bor után? Ezek lehetnek az alkohol vagy a tannin érzékenység tünetei is. Ha ilyen allergiás tüneteket észlelünk, akkor a bor számunkra csupán esztétikai élmény marad... (Szerző: Sziráki Zsófia)

351491945886967596_oe1JrkVb_c.jpg

A tannin más néven csersav vagy digalluszsav. Szőlőnél a szárban, a héjban és a magokban fordul elő, a borkészítésben fontos szerepe van. Főleg vörösborok ízének-állagának meghatározó tényezője, de kisebb mennyiségben fehér- és roséborokban is megtalálható. 

Ez az év színes volt és eseményekben gazdag. Kóstoló a 2012 év kínálatából: 

492649930492157_SGZk69PE_c.jpg

A 2012 Év Bortermelője: Áts Károly, a Royal Tokaji főborásza 

Az Év Pincészete: Mészáros Borház 

A Borászok Borásza: Györgykovács Imre 

A VinAgora Nemzetközi Borverseny díjazottjai itt.

hybridart hu.jpg

Az "arculatot nyerte": Bogányi Gergely, Grafikus a Cégér a jó bornak! pályázattal, a Csetvei Pincészet számára készített fehér borra tervezett címkéjével. Szerintem hypo-allergén:)

vinoport.png

Az archdaily.com által évente megrendezett Év épülete szavazáson legutóbb, 2011-ben, Félix Zsolt DLA és Fialovszky Tamás vezető tervezők irányításával, az Építész Stúdióban készült Füleki borászat nyerte az "ArchDaily Building of the Year" címet az Ipari épületek kategóriában. 

2010-ben az ipari építészet kategóriában a Laposa Pincészet (Kis Péter Építészműterme) lett a legjobb. 

A 2012-es díjak 2013 év elején kerülnek majd kiosztásra. 

A magyar építészet legfrissebbjei az Archdaily oldalán már megtalálhatók. 

Az ArchDaily legutóbbi díjazott épületei.

"Carafe n.5" dekantáló, a francia Etienne Meneau szobrász alkotása:

pinterest.jpg

Tudatos fogyasztó vagy? Tudod, hogy mitől kézműves a bor? A szüretelés során minimális gépesített technológiát használnak, semmiféle mesterséges színezékkel, élesztővel nem szólnak bele a természetes erjedési folyamatba, a borokat öreg tölgyfahordókban állítják elő és a szüretelés is kizárólag emberi erővel zajlik. Szigorú hozamkorlátozással dolgoznak, boraik egyediek. 

189714203023528541_lfKIWoO7_c.jpg

A parafadugó helyét a bor száján lehet, hogy lassan átveszik a csavaros kupakok. A borfogyasztás ceremóniájából rendesen elvesz ez az új módi, a dugó viszont továbbra is kreatívan felhasználható:

197032552418249023_ExhrdXTi_c.jpg

Térelválasztónak is:

23995810485614878_r5f1d8Rm_c.jpg

Hetyke bajusz dugóhúzó, majd jó lesz sörnyitónak is!

110197522102574213_cu73xnbb_c.jpg

Ez a szépség pedig levélbontónak...

33425222204010783_sNGP7XYC_c.jpg

Az üveg lámpának. John Meng alkotása idén:

www.behance net.jpg

Idei falra való az Iron Designtól:

wine1.jpg 

Üvegből az üvegnek az Umbrától:

loopsey.gif

És még mielőtt a bort kiöntenéd...

177681147768079286_fp1Y4LQM_c.jpg

Például ide: Riedel kristálypoharakba bor fajtához hangoltan. A Riedel "Sommeliers Burgundy Grand Cru" pohara ki van állítva a New York-i MoMA múzeumban, "New York Museum of Modern Art".  

Pinot-Noir.jpg

Csapjunk az asztalra! Idén készült "Don Vino" bor asztal, az amerikai Vincent Chicone alkotása:

Vincent Chicone Don Vino.jpg

Kannás, asztali?

180636635023614744_L7gk9gUW_c.jpg

"Habzóbor":

87116574013468841_n1SyBckK_c.jpg

Annak, aki forrón szereti:

328973947750229394_9qEdBMRv_c.jpg

Újratöltve:

yankodesign com2.jpg

104568022568671293_9wJTSPEj_c.jpgSütiben:

148055906470000296_qULVSnvS_c.jpg

Ha fagyos a hangulat:

397301998346751948_f9q0LWJa_c.jpg

A jó bor nem piskóta! Bornyalóka:

392516923742543117_m6Lx2lUq_c.jpg

Borra sör?? Meggyötör! Még idén vagy csak jövőre?:)

Boldog és Oldott 2013-as Évet Kívánok Mindenkinek! 

97038566940519705_VUNvKAuI_c.jpg

Ha mégis forraltsörre szomjaznánk.

Forrás: 1 2 3 4 5 6 7 8 

süti beállítások módosítása