Bár már tíz éve gyötröm kis családomat a szelektív szemétgyűjtéssel és az újrahasznosítással kapcsolatos szebbnél jobb ötleteimmel, a karácsonyfa témával kapcsolatban még nem láttam elérkezettnek az időt, hogy hagyományszerető és tisztelő családtagjaimat a “műfenyőre” csábítsam át.
Pedig ha megnézitek a következő gyűjteményt, Ti is rá kell jöjjetek, hogy ha van elég hely, ahol egész éven át tárolhatjuk az összerakható fenyőnket, akkor vétek kivágni egy fenyőfát emiatt.
Azt már csak félve mondom el, hogy eddig azért nem voltam én sem erőszakosabb a családdal, hogy ne vegyünk ”vágott fát”, mert ugyan már kifejlesztették az eredetire kísértetiesen hasonlító műfenyőt, az illatos verzióját azonban még nem. Cserepes fenyőt meg azért nem veszünk, mert tájidegennek éreznénk a kertünkben karácsony után, főleg a huszadik fát 20 év elteltével. (Szerző: Hujber-Nagy Aletta)

Idén még én is csak nézegetem a nem igazi karácsonyfákat, de lehet, hogy jövőre rászánom magam és tákolunk valami szépet a családdal, mondjuk valami olyasmit, mint amilyen a hátulról a 10. 11. 12. képen szereplő “fenyőfa”.

Tudom, sokan azért ódzkodnak a műfenyőtől, mert azt hiszik, hogy csak ilyet és ehhez hasonlókat gyártanak szerte a világon, pedig nem.

Gyártanak ilyet is.

Meg ilyet is.

A feldíszített törpeverziója ennek a típusnak a lakás bármely helyiségében megállja a helyét.

És ha még a díszítése sem mindennapi, akkor külön élvezet szakítani a hagyományokkal.

Ha mégis a cserepes fenyő mellett tesszük le a voksot, de még fiatalka és csenevész szegény, akkor érdemes viszonylag nagy méretű, de egyszínű díszekkel díszíteni.

Ha viszont csenevész is és mű is a fenyőnk, akkor adjunk bele apait és anyait és álcázzuk díszgyűjteménynek csoffadt kis fánkat.

2010-ben fura is lenne, ha nem lehetne akár egy ennyire futurisztikus fémnek kinéző akril fenyőt kapni hozzáillő díszekkel.

Kevésbé modern és drága testvérét különleges díszekkel teleaggatva bátran elhelyezhetjük rusztikus lakásokban.

Ha van lakatos és informatikus a családban, akkor egy délelőtt alatt alkothatunk egy ilyen fát. Biztos, hogy sokan megbámulják majd.

Hasonló ötlet nyomán született kissé kócosabb karácsonyfa csúcsdísszel.

A megvilágított, fellógatott üvegekből álló karácsonyfát még díszíteni sem kell, annyira különleges látványt nyújt már önmagában is.

A különböző hosszúságúra beállított milliónyi dísz gyönyörűen mutat ezen a sematizált fenyő “fán”.

A legkegyesebben a természettel akkor járunk el, ha egy nyári viharban letört ágat teszünk el télire és azt díszítjük fel karácsonykor. Ez a megoldás bármilyen stílusú otthonban jól mutat. Igen, még a high-techben is.

Ugyanez a megoldás valami csodaszép díszekkel.

A fa után a papír fák következnek.
200 sor tengely körül elforgatott különböző méretű, négyzet alakú hullámkarton csodás látványt tud nyújtani.

Újságpapírból, asztali kiadásban szintén vizuális gyönyört okozhatunk szeretteinknek.

Ha van egy fémvázunk és tonnányi ledarálandó papírhulladékunk minden évben, akkor hosszú-hosszú időre biztosítva van a céges fenyő.

Ez is papír. Pénz.

Aki nem szereti a túlságosan sematikus fenyőket, az vehet színeset is papírból.

Ha pedig évek óta gyűlik otthon minden apró kacat, mi szem szájnak ingere és biztos, hogy februárban festeni fogunk, akkor nyugodtan elsüthetjük ezt a poént is.

És ugyanerről az oldalról egy másik újrahasznosított kedvenc.

Végül jöjjön egy sorozat a design-milk oldaláról a haladóknak.

A bejegyzés első részében szereplő gyűjtemény zöme innen van.