Nincs ilyen widget!

Ahol a 7 törpe síel idén

Síszezon! Irány Menuires, Francia Alpok!

Emlékezetemben még elevenen él a gyermekkori síelések idejéből, a jócskán lelakott, síbakancsokkal agyonkoptatott apartman… (Szerző: Sziráki Zsófia)

ív.jpg

Hol volt hol nem volt… Egy 8 ágyas, mégis aprócska, 55 m2 francia apartman átalakításával bíztak meg egy párizsi építészirodát. Azzal a kihívással szembesültek, hogy a közös helyiség méretét úgy kell növelni, hogy közben kialakítanak még egy fürdőszobát a meglévő mellé. Mindezt szerkezeti változtatás nélkül, a külön bejáratú hálót is megtartva.

az ív.jpgnappali.jpgÍgy történt, hogy a modern síparadicsomban, ahol Hófehérke és a hét törpe hóekében repeszt, egy különleges tér született. Fából készült íves fal formálja a teret és köti össze a konyhát a hálóval és a többi helyiséggel. Az ív átöleli a középső részt, ahogy a teraszok is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hegyekre. A felhasznált anyag természetesen fa: fehér nyír és amerikai dió.

konyha.jpg

Az apartmanban minden centiméter jól kihasznált. Az élettér tágas, mégis kuckós és klassz piros függönnyel praktikusan elválasztható igény esetén. 

 

háló2.jpg

Falból ajtó és ablak a gyermek hálóra. Mintha egy fa odújába bújnánk.

konyha2.jpg

Hófehér és piroska konyha és étkező...


háló.jpg

Emeletes ágy panorámával...


háló1.jpg

Gyermek háló panorámával.

zegzug.jpg

Zegzug panorámával.

makett.jpg

A helyiségek új elosztása.

funkciók.jpg

eredeti alaprajz.jpg

Az eredeti alaprajz.

új alaprajz.jpg

Az új alaprajz.

törpike.jpg

…de nekünk csak a tiszta, friss hó illata, a forró ital és a társaság számított.

Hasonló frappáns építészeti megoldások itt

süti beállítások módosítása