Nincs ilyen widget!

Tehetséges és sikeres fiatalok mesélnek

Milyen formák és anyagok jellemzik a skandináv családi házakat? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy belvárosi kutyának? Van-e múzsájuk a mai képzőművészeknek? Minden szakmának megvannak a maga kérdései, rejtélyei, szépségei. Ezekbe nyerhetsz most bepillantást Te is, tehetséges, sikeres fiatalok előadásában, ráadásul díjtalanul! Szerző: Otthon és dekor

Szabadegyetem_meghivo_nov20_1.jpg

ERASMUS SZABADEGYETEM

November 20. 18:00 Kossuth Klub, Budapest

Skandináv építészet, állatorvoslás, kortárs festőművészet

Béres Attila, építész. A finnországi Ouluban töltött Erasmus féléve alatt szeretett bele a skandináv építészet formavilágába. Jelenleg is a neves, Norvégiában alkotó építésznek, Todd Saundersnek dolgozik, a Saunders Architecture tagjaként. 2009-ben, a Wallpaper magazin, a világ egyik legnagyobb példányszámú design havilapja, a világ legtehetségesebb fiatal építészeinek listájára is felkerült. A Graduate Directory nem egy frissen végzett kreatív szakember pályájának adott komoly lökést. A fiatal tervező itthonról dolgozik az irodának, és nem is tervezi, hogy külföldre költözzön.  Jellemző, hogy egyszerre akár öt terven is dolgozik párhuzamosan.

dr. Gazsi Nóra, klinikus állatorvos, a "Budapesti állatorvos" elnevezésű háziállatok részére otthoni ellátást nyújtó szolgálat vezetője. Az állatok iránti magas fokú érdeklődését a vidéken töltött nyarak nagyban befolyásolták. Azóta is lovak, kutyák, cicák, hüllők és madarak gazdája. A bécsi egyetemi klinikán volt Erasmus ösztöndíjjal. A nyári gyakorlatait Angliában, egy neves lóklinikán töltötte. Pályafutását egy vecsési kisállat rendelőben kezdte, majd 2007-től egy budapesti kiszálló praxis kisegítőjeként is el kezdett dolgozni. 2009-re az innen merített tapasztalatai ihlették a "budapesti állatorvos" csapat összeszervezésének és közös munkánk beindításának ötletét. 

Bánki Ákos, Barcsay díjas festőművész. Fiatal korától aktívan jelen van a kortárs művészeti életben. 2010-től a Roham Galéria művészeti vezetője, ahol kezdetben a Roham magazin művészeinek műveit mutatták be, de mára már olyan helyspecifikus installációkat keresnek, amik hűen tükrözik a Galéria szellemiségét.

A New York-i iskola követője; alkotásait az intuíció, a méret és a különböző lelki mechanizmusok kivetítései határozzák meg. Számos sikeres hazai és nemzetközi kiállításon van túl, munkái világszerte megtekinthetőek különböző galériákban. A tudatossá tett véletlen címmel saját könyve is megjelent, amely egy egész ciklust felölelő korszakot mutat be.

Ami közös bennük: érdekes dolgokkal foglalkoznak, szakmai elismertséget szereztek, és évekkel ezelőtt mind Erasmus ösztöndíjasok voltak.

A rendezvényre a belépés díjtalan. Ha biztosítani szeretnéd a helyed az előadáson, kérjük, feltétlenül regisztrálj a www.erasmusszabadegyetem.hu oldalon.

Erasmus Szabadegyetem

2012. november 20. 18:00 Kossuth Klub

Budapest VIII. Múzeum utca 7

www.erasmusszabadegyetem.hu

süti beállítások módosítása