Nincs ilyen widget!

Minden gyerek álma: ház csúszdával

Egyik kedvenc gyerekkori rajzfilmem a Jamie és a csodalámpa volt. Tele őrült fazonokkal, mint Szám bácsi, az adatrögzítő lexikon, a gumibotjával táplálkozó Megvagy Hadnagy, vagy a mindent fordítva csináló Fonák Tamás. A legjobb az egészben mégis a főcím volt, amikor a csodalámpával lyukat vágva a padlóba lesiklanak a csúszdán a varázslatos mesevilágba. Mindig is ilyen szobát akartam! Most pedig lássuk, hogyan válnak valóra az álmok, ha egy építész a nem szokványos elképzelésekre is nyitott. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

dzn_Playhouse-by-Aboday-15.jpg

Az indonéz Aboday Architects Jakarta melletti családi házát elnézve az ember átértékeli a gyerek-centrikusság fogalmáról alkotott eddigi elképzeléseit magában. A három generáció számára otthont adó, betonból épült kétemeletes épület szerkezete ugyanis a ház igazi urának, az életet még csupa játékként felfogó, 5 éves kisfiúnak az igényeiből kiindulva született.

dzn_Playhouse-by-Aboday-5.jpg

Második emeleti szobájából az első emeletre ugyanis a lépcsőház helyett villámgyorsan az étkezőbe juthat a szinteket összekötő csúszdán át, ami nem csak azért előnyös, mert nem hűl ki a reggeli rántotta, mire letotyog, hanem azért is, mert jó kondícióban tartja a gyereket, aki reggeltől estig lépcsőzik a mókás siklás élményének újraélése miatt. Azért kíváncsi lennék, hogy a szülők csak titokban használják, vagy nyíltan is bevállalják, hogy néha bizony ők sem a lépcsőn mennek le az étkezőbe. Képek forrása: itt.

dzn_Playhouse-by-Aboday-4.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-6.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-7.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-9.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-8.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-3.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-2.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-12.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-10.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-1.jpg

dzn_Playhouse-by-Aboday-18-1.jpg

13.jpg

További, nem mindennapi otthonokat találhattok az Artinterior Blogon:

Fészekhotel

Szűken Barcelonában

Mobilotthon

 

süti beállítások módosítása